ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνα: Συγγνώμη και δελεαστικά μπόνους από το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone μετά τα βίαια επεισόδια

Δεσμεύτηκε πως θα τηρήσει όλες τις συμφωνίες πληρωμών

Συγγνώμη για ένα «τεχνικό σφάλμα» στα συστήματα πληρωμών ζήτησε η Foxconn, εξωτερικός προμηθευτής της Apple μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν χτες στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Κίνα.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Foxconn, προσέφερε πληρωμές ύψους Rmb10.000 (1.400 δολάρια) στους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους που διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη και δεσμεύτηκε να τηρήσει τις συμφωνίες αμοιβών, σε μια προσπάθειά της να καταπνίξει τις αναταραχές μετά τις βίαιες συγκρούσεις των εργαζομένων με την αστυνομία.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων, το εργοστάσιο έκλεισε, με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Μετά τα επεισόδια, για τα οποία αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο BBC πως οι εργαζόμενοι ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία, η εταιρία σχεδιάζει να καλύψει όλα τα έξοδα των εργαζομένων ακόμη και όσων θα μπουν σε καραντίνα.

«Είμαστε ευχαριστημένοι», δήλωσε ένας εργαζόμενος που επέλεξε να δεχτεί τη συμφωνία και να φύγει λόγω ανησυχιών για ένα νέο ξέσπασμα του Covid-19 στο εργοστάσιο.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα, εξαιτίας των αυξανόμενων κρουσμάτων, το εργοστάσιο έκλεισε, με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους.

Ωστόσο το εργοστάσιο άνοιξε ξανά, προσλαμβάνοντας νέους εργαζομένους με την υπόσχεση γενναιόδωρων μπόνους.

Φαίνεται όμως πως η εταιρία δεν εκπλήρωσε όλες τις υποσχέσεις της, καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν χτες για τις εργασιακές συνθήκες, για το κακής ποιότητας φαγητό που τους παρέχεται ή ακόμη για το ότι δεν πληρώθηκαν μπόνους που τους είχαν υποσχεθεί.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Κίνα

Στο μεταξύ σε όλη τη χώρα σημειώθηκε χθες ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τις οι αρχές που εξακολουθούν να εφαρμόζουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα να διενεργούν μαζικά τεστ.

Σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 31.454 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 27.517 ασυμπτωματικά.

Με πληροφορίες BBC, Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση