ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνα: Το «τσουνάμι» του κορωνοϊού φέρνει νέο κύμα περιορισμών διεθνώς

Ολοένα περισσότερες κυβερνήσεις θεωρούν αναξιόπιστα τα στοιχεία που δίνει επισήμως στη δημοσιότητα το Πεκίνο και παίρνουν τα μέτρα τους

Kathimerini.gr

Σύμφωνα με το ίδιο το Πεκίνο, οι ημερήσιοι θάνατοι από κορωνοϊό στην Κίνα μετριούνταν έως και πριν από λίγες ημέρες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Πολλές ηγεσίες διεθνώς είναι προφανές ωστόσο ότι δεν αξιολογούν ως αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία που δίνει επισήμως στη δημοσιότητα η Κίνα. 

«Το Πεκίνο παραδέχτηκε μόνο τρεις θανάτους την περασμένη εβδομάδα, αλλά τα ενεργά κρούσματα στη χώρα το πιο πιθανό είναι πως ήταν εκατοντάδες εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου», σημειώνει ο Ράιαν Χιθ στο «Global Insider» newsletter του Politico.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Κίνας για την Covid-19 δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων από τη νόσο.

«Οι πιο πολλές από τις περιφερειακές Αρχές της Κίνας δεν δίνουν στοιχεία για τον COVID, αλλά η επαρχία Τσετσιάνγκ νότια της Σαγκάης (σ.σ. μια επαρχία ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε περίπου 60 εκατομμύρια) αναφέρει ότι αντιμετωπίζει ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα την ημέρα και ότι αναμένει πως ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί… Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας φοβάται ότι μολύνονται έως και 37 εκατομμύρια άνθρωποι ημερησίως και ότι 248 εκατομμύρια μολύνθηκαν από τον ιό τις πρώτες 20 ημέρες του Δεκεμβρίου…», σημειώνει σε άρθρο της η Sydney Morning Herald.

Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί με ανησυχία τα κρούσματα του κορωνοϊού να πολλαπλασιάζονται στην Κίνα, με τις Αρχές σε πολλές χώρες να σπεύδουν να πάρουν μέτρα θωράκισης και προστασίας.

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Κίνας για την Covid-19 δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων από τη νόσο, δήλωσε σήμερα ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Συνεχίζουμε να ζητάμε από την Κίνα πιο αξιόπιστα δεδομένα για τις νοσηλείες και τους θανάτους», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ολόκληρη η υφήλιος παρακολουθεί με ανησυχία τα κρούσματα του κορωνοϊού να πολλαπλασιάζονται στην Κίνα, με τις Αρχές σε πολλές χώρες να σπεύδουν να πάρουν μέτρα θωράκισης και προστασίας, κυρίως μέσα από την επιβολή ενός πιο αυστηρού πλαισίου ελέγχων για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα.

Σύμφωνα με είδηση που έκανε προ ημερών τον γύρο του κόσμου, περίπου οι μισοί από τους επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν από την Κίνα στο Μιλάνο (οι 35 από τους 92 στη μία και οι 62 από τους 120 στην άλλη) αποδείχθηκε τελικώς ότι ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

«Αυξανόμενος αριθμός κυβερνήσεων – μεταξύ αυτών όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της G7 καθώς και η κυβέρνηση της Ινδίας – απαιτούν τώρα αρνητικά τεστ Covid για τους ταξιδιώτες από την Κίνα», υπογραμμίζει ο Ράιαν Χιθ στο Politico, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στο κινεζικό «τσουνάμι Covid».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κίνα  |  Υγεία  |  Coronavirus  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση