ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν

«Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Kathimerini.gr

Γιάννης Παλαιολόγος

Αυστηρό μήνυμα, έστω σε δεύτερο χρόνο, έστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την Τουρκία στον απόηχο των εμπρηστικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν χθες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε επικοινωνία της με την «Κ» προ ολίγου, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είναι ο ηγέτης μίας κυβέρνησης κράτους-μέλους της Ε.Ε., τον οποίο αναγνωρίζει όλος ο κόσμος».

Η κ. Σπινάντ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα των Συνόδων Κορυφής του Μαρτίου και του Ιουνίου του 2021, υπενθυμίζοντας ότι «αναμένεται από την Τουρκία να έχει εποικοδομητική εμπλοκή με την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της και να κάνει βήματα αποκλιμάκωσης». «Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο σεβασμός προς τους γείτονες και οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν τη βάση για εποικοδομητική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.

Νωρίτερα, σε σχετική ερώτηση της «Κ» στην τακτική ενημέρωση των Ευρωπαίων ανταποκριτών, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε αποφύγει να σχολιάσει τη δήλωση Ερντογάν ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον Έλληνα πρωθυπουργό ως συνομιλητή. Είχε περιοριστεί στην εξής γενική δήλωση: «Ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ελπίζουμε ότι η θετική ενέργεια [vibes] θα εξαπλωθεί και θα αντανακλάται σε δηλώσεις και δράσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση