ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΕ: Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας

Το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020

Newsroom K

Νέο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. συγκάλεσε η Κροατική Προεδρία μετά από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και των ερωτημάτων, γύρω από τον νέο κορωνοϊό, COVID-19.

Το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, υπό την αιγίδα και προεδρία της Κύπριας Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κας Στέλλας Κυριακίδου.

Η κροατική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει επίσης συντάξει κείμενο ερωτωαπαντήσεων σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, COVID-19, (που θα βρείτε: ΕΔΩ), στα κροατικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, με τις μεταφράσεις του κειμένου στις υπόλοιπες γλώσσες της Ε.Ε. να ακολουθούν σύντομα.

Το κείμενο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κας, Στέλλας Κυριακίδου, για τη μάχη κατά της παραπληροφόρησης ενάντια στον νέο ιό και την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών της Ένωσης.

Η Επίτροπος Υγείας είχε ανεβάσει και πριν την νέα ανακοίνωση της κροατίας σε δικό της tweet για τη Παρασκευη:

Η Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τους Επιτρόπους, σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις για την ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Janez LENARČIČ, 
- Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, 
- Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva JOHANSSON
- Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε., Adina VĂLEAN 
- Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., Paolo GENTILONI

Η Πρόεδρος της Επιτροπής ανακοίνωσε την δημιουργία νέας πανευρωπαϊκής ιστοσελίδας για την ενημέρωση του κοινού για τον νέο ιό, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού επί των συμπτωμάτων του, αλλά και μέτρα πρόληψης τα οποία πρέπει να παίρνονται καθημερινά, για την αποφυγή περαιτέρω της εξάπλωσης του.

«Ο συντονισμός είναι το κλειδι»
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Κύπρια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, κα. Στέλλα Κυριακίδου, με τη σειρά της συλλυπήθηκε τις οικογένειες των συγγενών των θυμάτων του COVID-19 ανά τον κόσμο, καθώς όπως ανέφερε περίπου 2.100 άτομα έχουν νωσίσει μέχρι στιγμής εντός ευρωπαϊκών συνόρων, ενώ στο σύνολο των θανόντων συμπεριλαμβάνονται και 38 πολίτες της Ένωσης.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως η μάχη κατά του νέου κορωνοϊού συνεχίζεται, με στόχο των Βρυξελλών αυτή τη στιγμή να είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης τόσο του ίδιου του ιού, όσο και της παραπληροφόρησης που τον ακολουθεί, σε αυτή την ταχεία μεταβαλλόμενη κατάσταση.

  

Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και Υγείας

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού σε έκτακτες συνεδριάσεις που θα έχουν αυτήν την εβδομάδα.

Η εξάπλωση του Covid-19 εγείρει ανησυχίες για την οικονομία της ΕΕ αλλά και τη διαχείριση του Χώρου Σένγκεν των ανοιχτών συνόρων.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών θα συνεδριάσουν εκτάκτως το μεσημέρι της Τετάρτης με τηλεδιάσκεψη για «να συντονίσουν τις αντιδράσεις» των χωρών τους απέναντι στην επιδημία.

Θα ακολουθήσει δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή, η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες, η δεύτερη φέτος, για το ίδιο θέμα. Ένας αξιωματούχος της ΕΕ είπε ότι την ίδια ημέρα ενδέχεται να συνεδριάσουν εκτάκτως και οι υπουργοί που είναι αρμόδιοι για το μεταναστευτικό, ώστε να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των συνόρων όχι μόνο με αφορμή την επιδημία αλλά και την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X