ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:02
 

Κρίσιμο ραντεβύ Πούτιν-Ερντογάν για Συρία

Τι περιλαμβάνει η τουρκική ατζέντα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Στην Μόσχα ξεκινά η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών ηγεσιών της Ρωσίας και της Τουρκίας σχετικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας συναντά τον Πρόεδρο της Ρωσίας για να συζητήσει μαζί του τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας. Πρόκειται για το τελευταίο προπύργιο της συριακής αντιπολίτευσης, στο οποίο τις τελευταίες ημέρες ο συριακός στρατός έχει σημειώσει επιτυχίες.

Στο νότιο κομμάτι του Ινλτίμπ, στο Μόρεκ, ο τουρκικός στρατός διατηρεί το παρατηρητήριο Νο9, το οποίο έχει δημιουργηθεί με βάση τις προηγούμενες συμφωνίες Ιράν-Ρωσίας-Τουρκίας. Το συγκεκριμένο παρατηρητήριο, από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο και πολιορκείται από δυνάμεις της Δαμασκού.

Η τουρκική ατζέντα

Η τουρκική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Ντουβάρια μεταδίδει την πληροφορία ότι στην Μόσχα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν την εξασφάλιση της ασφάλειας του τουρκικού παρατηρητηρίου.
Παράλληλα, θα προειδοποιήσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε είδους επίθεση που θα δεχτούν οι δυνάμεις της στα συριακά εδάφη.

Οι πληροφορίες από την Δαμασκό

Την ίδια ώρα, τα συριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι ύστερα από την νέα πρόοδο που σημειώνουν οι συριακές δυνάμεις, στο Ιντλίμπ κινδυνεύουν να βρεθούν σε κατάσταση πολιορκίας όλα τα τουρκικά παρατηρητήρια.
Τα συριακά μέσα μεταδίδουν επίσης, την πληροφορία ότι αυτή την στιγμή, παρασκηνιακά διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή και ότι η Τουρκία θέτει ως προϋπόθεση για την απόσυρση τον έλεγχο κάποιων σημαντικών οδικών δικτύων και περιοχών.

Στην Μόσχα, οι κ. Πούτιν και κ. Ερντογάν, έχοντας συζητήσει όλα τα προαναφερόμενα ζητήματα, αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου στις 16.00 ώρα Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η τραγωδία στην Τουρκία, η αλληλεγγύη της Ελλάδας και ίσως μια ευκαιρία

«Ούτε πρόκειται να εκτίμησει ο τάγιπ .... Πάντως και δεν ξέρετε πως μιλά για τον δυτικό πολιτισμό ... ...»
Ούτε ένα στο εκατομμυρίο  |  17:41

Ψηφίστηκε ο νόμος για τις εξώσεις

«Διερωτώμαι για την αδιαφορία δεκαετιών, που οι Νομοθέτες μας ανέχονταν την διάκριση της διαφορετικής ...»
YIANNOULIS  |  10:55

Είναι εφικτή η βελτίωση της οδικής νοοτροπίας;

«Το ταχυδρομείο στην Αραδίππου στη Λάρνακα βρίσκεται πάνω στα φώτα τροχαίας. Συνέχεια είναι σταθμευμένα ...»
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ  |  15:20

Η Τουρκία τρυπά στο «8» εξ ονόματος του ψευδοκράτους

«ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΙΜΟΙΣ ........ ΟΛΙΓΑ !!!!»
YIANNOULIS  |  11:05

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X