ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

Λαθρεμπόριο ελαιολάδου από το κατεχόμενο Αφρίν της Συρίας

Η Τουρκία φέρεται να πουλά το ελαιόλαδο της κατεχόμενης πόλης της Συρίας στην Ευρώπη.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Μια σημαντική εξέλιξη που αφορά το κατεχόμενο Αφρίν στη βόρεια Συρία, φέρνουν στο προσκήνιο τουρκικά και ξένα μέσα ενημέρωσης. Την πληροφορία μετέφερε στην τουρκική Βουλή το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΔΚΛ).

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Τουρκίας κατηγορείται για τη συγκομιδή ελιών στο Άφριν της Συρίας και την πώληση του ελαιολάδου που βγάζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και στην Ελβετία. Ο βουλευτής του Συντηρητικού Δημοκρατικού Κόμματος, Bernhard Guhl, έφερε το θέμα στην κοινοβουλευτική ατζέντα, σύμφωνα με την Fox News.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Olive Oil Times, ο εξόριστος Κούρδος αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Γεωργίας του Αφρίν, Saleh Ibo, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει παράγει τουλάχιστον 5.000 τόνους ελαιόλαδου με τις ελιές που έλαβε από την περιοχή Αφρίν. «Έχουν επίσης κατασχέσει τα χωράφια και τους ελαιώνες των ανθρώπων που έπρεπε να φύγουν από το Αφρίν τους μήνες από την εισβολή», πρόσθεσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Η Τουρκία διεξήγαγε στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας το 2018, με την επωνυμία «Επιχείρηση Κλάδου Ελιάς». Το Αφρίν στο παρελθόν με την ελιά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και τη ζάχαρη που παρήγε στήριζε τα καντόνια και το κουρδικό κίνημα.

Ο βουλευτής του ΔΚΛ, Ομέρ Οτζάλαν, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση στον Υπουργό Γεωργίας και Τροφίμων Μπεκίρ Πάκντεμιρλι στις 2 Ιανουαρίου, ζητώντας πληροφορίες για τους νέους ισχυρισμούς και τις νέες πληροφορίες που βρίσκουν το φως της δημοσιότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X