ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λιβύη: Καταγγελίες ΟΗΕ για μαζικούς τάφους σε περιοχές που ήλεγχε ο Χαφτάρ

Το τελευταίο στρατηγικής σημασίας οχυρό των δυνάμεων του Χαφτάρ στη δυτική Λιβύη ήταν η Ταρχούνα

Newsroom Κ, Αθήνα

Τουλάχιστον οκτώ μαζικοί τάφοι εντοπίστηκαν στη Λιβύη, σε περιοχή που ανακατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα δυνάμεις που πρόσκεινται στην αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ λιβυκή κυβέρνηση, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Η περιοχή βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίες έχουν πλέον εκδιωχθεί από όλα τα στρατηγικής σημασίας οχυρά τους στη βορειοαφρικανική χώρα.

Το τελευταίο στρατηγικής σημασίας οχυρό των δυνάμεων του Χαφτάρ στη δυτική Λιβύη ήταν η Ταρχούνα, η οποία έπεσε στα χέρια των πιστών στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) δυνάμεων την 5η Ιουνίου. Σύμφωνα με καταγγελίες της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Λιβύης, η Ταρχούνα έκρυβε ένα «φρικτό μυστικό», καθώς έρευνες κατά τις επόμενες ημέρες, έφεραν στο φως οκτώ ομαδικούς τάφους, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονταν στην προσφάτως ανακατειλημμένη πόλη.

Όπως αναφέρει το CNN, μαζί με τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), της κύριας δύναμης που στηρίζει τον στρατάρχη Χαφτάρ, στην Ταρχούνα δρούσε επί 15 μήνες και μία πολιτοφυλακή με την επωνυμία Κανιγιάτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για διάφορες αγριότητες στη λιβυκή πόλη, 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Παράλληλα, υπήρξαν και καταγγελίες για εύρεση 160 παρατημένων πτωμάτων σε νεκροτομείο της Ταρχούνας, που είχαν αφήσει οι δυνάμεις του Χαφτάρ κατά την έξοδο τους από την πόλη, την οποία χρησιμοποιούσαν επί πολλούς μήνες ως προπύργιο στην ευρείας κλίμακας προσπάθεια τους να καταλάβουν την Τρίπολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X