ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέκκα: Πάνω από 1.100 οι νεκροί προσκυνητές λόγω ακραίας ζέστης

Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων κατά το φετινό ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα στη Μέκκα

Kathimerini.gr

Περισσότεροι από 1.100 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στη Μέκκα λόγω της ακραίας ζέστηςκατά τη διάρκεια του ετήσιου μουσουλμανικού προσκυνήματος, γνωστό ως χατζ.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι Αιγύπτιοι, με τον αριθμό τους σύμφωνα με πηγές ασφαλείας να ανέρχεται σε 672 και ακόμη 25 αγνοούμενοι. Επίσης, συνολικά 236 Ινδονήσιοι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία της ινδονησιακής κυβέρνησης, ενώ η υπηρεσία εξωτερικών υποθέσεων της Ινδίας δήλωσε ότι 98 Ινδοί πολίτες πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ.

Επιπλέον θάνατοι αναφέρθηκαν από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράν και τη Σενεγάλη, με αποτέλεσμα ο συνολικός φετινός απολογισμός να ανέρχεται σε τουλάχιστον 1.114 άτομα, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Μια αιγυπτιακή μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων, επιφορτισμένη με τη διερεύνηση της υπόθεσης, δήλωσε το Σάββατο ότι ανέστειλε τις άδειες 16 τουριστικών εταιρειών και τις παρέπεμψε στον εισαγγελέα, κατηγορώντας τις ότι ευθύνονται για θανάτους που, όπως είπε, σημειώθηκαν κυρίως μεταξύ προσκυνητών που δεν είχαν καταγραφεί στο επίσημο σύστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση