ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μενέντεζ σε Δημοκρατικούς γερουσιαστές: «Δεν παραιτούμαι»

Τουλάχιστον 27 γερουσιαστές από τους 51 των Δημοκρατικών ζήτησαν την παραίτησή του

Kathimerini.gr

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ξεκαθάρισε στους συναδέλφους του Δημοκρατικούς ότι δεν θα παραιτηθεί, μία ημέρα αφότου δήλωσε αθώος σε ομοσπονδιακές κατηγορίες για δωροδοκία.

Ο Μενέντεζ έδωσε την υπόσχεση αυτή κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνάντησης με συναδέλφους του δήλωσε ο Τζο Μάντσιν στους δημοσιογράφους μετά την αποχώρησή του από τη συνάντηση.

Τουλάχιστον 27 γερουσιαστές της από τους 51 ζήτησαν την παραίτηση του Μενέντεζ, συμπεριλαμβανομένου του «νούμερο 2» του κόμματος στην Γερουσία, Ντικ Ντέρμπιν.

Την ίδια ώρα, ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Σώμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι η συμπεριφορά του Μενέντεζ υπολείπεται του προτύπου που αρμόζει σε έναν γερουσιαστή, αλλά απέφυγε να ζητήσει την παραίτησή του.

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγόρησαν την περασμένη εβδομάδα τον 69χρονο Μενέντεζ και τη 56χρονη σύζυγό του, Ναντίν, ότι δέχθηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά από επιχειρηματίες οι οποίοι ζητούσαν από τον γερουσιαστή, σε αντάλλαγμα, να χρησιμοποιήσει την πολιτική επιρροή του υπέρ των ιδίων και των επιχειρηματικών τους συμφερόντων αλλά και υπέρ της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Ο Μενέντεζ αφέθηκε ελεύθερος σήμερα αφού κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων. Ο γερουσιαστής θα πρέπει επίσης να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο αλλά θα μπορεί να διατηρήσει το επίσημο διαβατήριό του και να συνεχίσει να ταξιδεύει στο εξωτερικό σε επίσημα ταξίδια με την ιδιότητα του γερουσιαστή.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση