ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρωσία – Τουρκία: Υπέγραψαν συμβόλαιο για δεύτερη συστοιχία S-400

Άγκυρα και Μόσχα υπέγραψαν συμβόλαιο για δεύτερη συστοιχία S-400, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS

Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμβόλαιο για την αποστολή στην Άγκυρα της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας. Το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλέστηκε τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να σημειώσω ότι η σχετική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί».

Από την πλευρά του Τούρκος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters την Τρίτη σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες». «Η αρχική σύμβαση που υπογράφηκε με τη Ρωσία για την αγορά των S-400 περιελάμβανε ήδη δύο παρτίδες. Η αγορά μιας δεύτερης παρτίδας περιλαμβανόταν στο αρχικό σχέδιο και στη σχετική σύμβαση», είπε ο αξιωματούχος. «Ως εκ τούτου, δεν έχουμε συγκεκριμένες εξελίξεις άξιες αναφοράς. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες»

Η πρώτη αποστολή S-400 στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2019 είχε εξοργίσει τις ΗΠΑ, σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ, οι οποίες σε απάντηση επέβαλαν κυρώσεις σε τούρκους αξιωματούχους του τομέα της Άμυνας και απέβαλαν από το πρόγραμμα του μαχητικού 5ης γενιάς F-35.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ