ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Mπάρακ Ομπάμα: Ο Μέρντοχ διχάσε τις κοινωνίες της Δύσης

H ειδησεογραφική τους κάλυψη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να «κάνει τους ανθρώπους να θυμώνουν και να δυσανασχετούν»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε ότι η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη πόλωση τις δυτικές κοινωνίες τονίζοντας ότι η ειδησεογραφική τους κάλυψη έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να «κάνει τους ανθρώπους να θυμώνουν και να δυσανασχετούν».

Μιλώντας σε ένα κοινό περίπου 9.000 ατόμων στο Aware Super Theatre του Σίδνεϊ το βράδυ της Τρίτης, ο Ομπάμα αναμόχλευσε παιδικές αναμνήσεις από τη διέλευση από την Αυστραλία ως παιδί με αιχμηρές παρατηρήσεις για τον σημερινό πολιτικό διάλογο και την άνοδο της Κίνας.

Ερωτηθείς από την πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας και συντονίστρια Τζούλι Μπίσοπ για την ιστορία του δικομματισμού στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, ο Ομπάμα αναλογίστηκε την κυρίως ανδροκρατούμενη και «λευκή» Γερουσία την εποχή που εξελέγη το 2004 και τις διαιρέσεις που συνεχίζονται έκτοτε.

«Να όμως και τα καλά νέα για τις ΗΠΑ. Δεν είμαστε τόσο πολωμένοι όσο φαίνεται. Το 60-65% της χώρας, ας το πούμε 70%, όντως καταλαμβάνει έναν κόσμο που βασίζεται στην πραγματικότητα», είπε ο Ομπάμα προκαλώντας γέλια. «Και αυτό ισχύει και μέσα στους Ρεπουμπλικάνους».

«Υπάρχει και ένας άλλος παράγοντας που οδήγησε σε αυτή την πόλωση. Αυτός είναι παγκόσμιος, δεν είναι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτός είναι οι αλλαγές στα μέσα ενημέρωσης και στην ιστορία που λέγεται στους ανθρώπους. Και υπάρχει ένας τύπος που ίσως γνωρίζετε, με το μικρό όνομα Ρούπερτ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για πολλά από αυτά … Αλλά στην πραγματικότητα τελειοποίησε αυτό που είναι μια ευρύτερη τάση, η οποία είναι η έλευση της καλωδιακής [τηλεόρασης], του ραδιοφώνου συζήτησης και στη συνέχεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα εξέφρασε το παράπονο του για τους ανθρώπους που διαβάζουν ή βλέπουν μέσα ενημέρωσης με τα οποία αισθάνονται ότι είναι ιδεολογικά ευθυγραμμισμένοι – συμπεριλαμβανομένης της προοδευτικής πλευράς.

«Είναι πλέον μια άγρια δύση και μια διάσπαση των μέσων ενημέρωσης. Και αν το μόνο που κάνεις είναι, στην Αμερική είναι το Fox News, εδώ υποθέτω είναι το Sky, ό,τι κι αν είναι, αν το μόνο που κάνεις είναι να παρακολουθείς μια πηγή ειδήσεων, και παρεμπιπτόντως, στην Αμερική, βλέπεις οι προοδευτικοί να λένε, ”λοιπόν, θα έχουμε τις δικές μας ειδήσεις και τη δική μας οπτική”» τόνισε. 

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ