ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μπορέλ: Οι εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου πρέπει να γίνονται σεβαστές

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε «τρομοκρατημένος από τα νέα που έρχονται από τη Ράφα για τα ισραηλινά χτυπήματα»

Kathimerini.gr

Οι εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλες τις πλευρές», τονίζει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για το αιματηρό χτύπημα του Ισραήλ στην πόλη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Χ, ο Μπορέλ αναφέρει τα εξής: «Είμαι τρομοκρατημένος από τα νέα που έρχονται από τη Ράφα για τα ισραηλινά χτυπήματα που σκότωσαν δεκάδες εκτοπισμένους, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών. Τa καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο. Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Οι εντολές του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλα τα μέρη».

Νωρίτερα, ο αξιωματούχος, προσερχόμενος στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Ε.Ε. που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες μαζί με τους ομολόγους τους των αραβικών χωρών, είχε τονίσει ότι το Ισραήλ προχωρά με τη στρατιωτική του δράση στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, παρά τη διαταγή του Διεθνούς Δικαστηρίου προς το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα.

«Υπάρχει πραγματικά ένα δίλημμα για το πώς η διεθνής κοινότητα μπορεί να επιβάλει την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων», είπε ο Μπορέλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι επικρίσεις κατά του Γάλλου προέδρου μετατράπηκαν από ψίθυροι σε ανοιχτές δηλώσεις δυσαρέσκειας από τους ίδιους του τούς ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ