ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θέλει να πάρει κανέναν στον λαιμό του

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, επικρατέστερος για να εισέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι ο έως τώρα υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ

REUTERS, THE GUARDIAN, F.T.

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε χθες να στηρίξει κάποιον από τους 11 υποψηφίους που διαγκωνίζονται για την αντικατάστασή του, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να «πάρει κάποιον στον λαιμό του». Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων, επικρατέστερος για να εισέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι ο έως τώρα υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Ο Σούνακ θεωρείται η επιλογή του «κατεστημένου» του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ οι γνώμες διίστανται ως προς το ποιος ή ποια θα τον αμφισβητήσει από τα δεξιά. Υποψήφιες γι’ αυτόν τον ρόλο είναι, μεταξύ άλλων, οι απερχόμενες υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών, Πρίτι Πάτελ και Λιζ Τρας.

Εναντίον του Σούνακ κυκλοφόρησε χθες έγγραφο που τον χαρακτήριζε τον υποψήφιο της υψηλής φορολογίας, επειδή ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες δεν είναι δυνατές οι βαθιές περικοπές φόρων που υπόσχονται άλλοι υποψήφιοι. Δεύτερη σε στήριξη βουλευτών μέχρι στιγμής είναι η υπουργός Εμπορίου Πένι Μόρντο, η οποία υπόσχεται ένα πολύ διαφορετικό στυλ ηγεσίας από εκείνο του Μπόρις Τζόνσον, με περισσότερη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ είναι επικρατέστερος για να εισέλθει στο πρωθυπουργικό γραφείο στις αρχές Σεπτεμβρίου. [REUTERS]

Ο πρώτος γύρος της εσωκομματικής ψηφοφορίας θα γίνει αύριο, ενώ έως τις 21 Ιουλίου θα έχουν απομείνει δύο υποψήφιοι. Για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο θα χρειαστεί η στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών. Το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον θα έχει επιλεγεί από το Συντηρητικό Κόμμα πριν από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, στις 5 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, το στιγμιότυπο της νέας υπουργού Παιδείας Αντρέα Τζένκινς που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλό της στους δημοσιογράφους προσερχόμενη στην Ντάουνινγκ Στριτ εξόργισε τις ενώσεις εκπαιδευτικών, που της επεσήμαναν ότι οι δικαιολογίες της δεν θα γίνονταν αποδεκτές αν ήταν μαθήτρια ή εκπαιδευτικός.

Σε άλλα φλέγοντα ζητήματα, ο Τύπος διερωτάται τι θα απογίνει η ανακαίνιση, κόστους 200.000 στερλινών, που πρόλαβαν να κάνουν ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι στο πρωθυπουργικό γραφείο και η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταπετσαρία με λεπτομέρειες από πραγματικό χρυσάφι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Μετά την πρόταση του γκωλικού Σιοτί για συμμαχία με τη Λεπέν - Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη των εκλογών δίνει ...
ΠΗΓΗ: Reuters
 |  ΚΟΣΜΟΣ