ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ν. Κορέα και ΗΠΑ καταδίκασαν το σύμφωνο ορόσημο της Ρωσίας με τη Β. Κορέα

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών προειδοποίησαν για σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα και συζήτησαν τρόπους αντίδρασης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Τσο Τάε Γιουλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν καταδίκασαν τη νέα συνθήκη μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας ως σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή.

Οι δύο τους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Πέμπτη συζήτησαν επίσης τρόπους αντίδρασης στο σύμφωνο και δεσμεύτηκαν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις αντιδράσεις της Νότιας Κορέας στη συμφωνία, που προβλέπει πως η Μόσχα και η Πιονγιάνγκ θα παράσχουν άμεση στρατιωτική βοήθεια εάν κάποια από τις δύο αντιμετωπίσει ένοπλη επίθεση.

«Παραβίαση» των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Τσο τόνισε ότι οποιαδήποτε συνεργασία για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Βόρειας Κορέας αποτελεί σαφή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσουν την απειλή για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας Τσανγκ Χο-Τζιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Σεούλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας όπλων στην Ουκρανία ως απάντηση στο σύμφωνο ορόσημο.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση