Kathimerini.gr
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση σε δημοσιογράφο των New York Times, μετά το άρθρο της για την ηλικία του Αμερικανού προέδρου.
«Αυτή η παλιοφυλλάδα είναι πραγματικά εχθρός του λαού. Η Κέιτι Ρότζερς (…) είναι μια δευτεροκλασάτη δημοσιογράφος, που είναι άσχημη εξωτερικά αλλά και εσωτερικά», έγραψε ο 79χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ στο δίκτυό του Truth Social.
«Οι New York Times εξαπέλυσαν επίθεση λέγοντας ότι μπορεί να είμαι λιγότερο ενεργητικός, όταν τα γεγονότα δείχνουν το αντίθετο», έγραψε εξοργισμένος ο Τραμπ.
( @realDonaldTrump - Truth Social Post )
— Donald J Trump Posts TruthSocial (@TruthTrumpPost) November 26, 2025
( Donald J. Trump - Nov 26, 2025, 7:28 AM ET )
The Creeps at the Failing New York Times are at it again. I won the 2024 Presidential Election in a Landslide, winning all Seven Swing States, the Popular Vote, and … pic.twitter.com/lC4ORklXSU
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η δημοσιογράφος των New York Times σημείωνε ότι ο αριθμός των δημόσιων εμφανίσεων που έχει κάνει ο Ρεπουμπλικανός από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου 2025 έως και την 25η Νοεμβρίου είναι μειωμένος κατά 39% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο κατά την πρώτη του θητεία (2017-2021).
Οι New York Times αποτελούν συχνό στόχο του δισεκατομμυριούχου προέδρου, ο οποίος ασκεί έντονη πίεση στα μέσα ενημέρωσης που θεωρεί εχθρικά, εκτοξεύοντας προσβολές και προχωρώντας σε αγωγές.
«Σιωπή, γουρούνα»
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε επιτεθεί με δριμύτητα σε άλλες δύο γυναίκες δημοσιογράφους, αποκαλώντας τη μία «απαίσιο άνθρωπο» και την άλλη «γουρούνα».
«Νομίζω ότι πρέπει να ανακληθεί η άδεια από το ABC, επειδή οι ειδήσεις σας είναι τόσο ψεύτικες και τόσο λανθασμένες», δήλωσε ο Τραμπ, έπειτα από ερώτηση της δημοσιογράφου του αμερικανικού δικτύου για τις αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση Τζέφρι Επσταϊν. Ο ίδιος αποκάλεσε την ίδια «απαίσια δημοσιογράφο και απαίσιο άνθρωπο».
Στο άλλο συμβάν, που σημειώθηκε στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Ντόναλντ Τραμπ εκνευρίστηκε μετά από ερωτήσεις σχετικά με τη στενή σχέση που είχε με τον Επσταϊν. Οταν η Κάθριν Λούσι, του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, επέμεινε θέτοντάς του το ζήτημα της άρνησής του να δημοσιοποιηθεί ο φάκελος της υπόθεσης, ο Αμερικανός πρόεδρος τη διέκοψε, έγειρε προς αυτήν και είπε: «Σιωπή. Σιωπή, γουρούνα!».



























