ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα πρωτοβουλία στη Γερουσία κατά πιθανής επανεκλογής Τραμπ

Διακομματικό προσχέδιο απαγόρευσης νέας ανάδειξης του τέως προέδρου σε αξίωμα

Kathimerini.gr

Στην αποτροπή ανάδειξης του Ντόναλντ Τραμπ ξανά σε αιρετό αξίωμα αποσκοπεί νέα διακομματική πρωτοβουλία στην αμερικανική Γερουσία, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

Με βέβαιη πλέον την αποτυχημένη δίωξη του τέως προέδρου στη Γερουσία, αφού η πρόταση καταδίκης του δεν πρόκειται να αποκομίσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των 67 ψήφων, ένας Δημοκρατικός Γερουσιαστής, ο Τιμ Κέιν, και μια Ρεπουμπλικανή συνάδελφός του, η Σουζάν Κόλινς ετοιμάζουν άλλη πρωτοβουλία που θα μπορεί να εμποδίσει τον κ. Τραμπ από το να διεκδικήσει ξανά εκλογή του.

Το προσχέδιο απόφασης της αμερικανικής Γερουσίας που ετοιμάζουν αναμένεται να αφαιρεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι από τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ λόγω πρόκλησης των επεισοδίων της 6ης Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον, που μεταξύ άλλων προκάλεσαν τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Οι δύο Γερουσιαστές σκοπεύουν να επικαλεσθούν τις προβλέψεις της 14ης τροποποίησης του αμερικανικού Συντάγματος που οδηγούν «στην απαγόρευση ανάληψης μελλοντικού αξιώματος» σύμφωνα με δηλώσεις άλλου Δημοκρατικού Γερουσιαστή, του Κρις Κουνς.

Ακόμη το προσχέδιο βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα κατάθεσής του προς το παρόν, αλλά οι πιθανότητες κύρωσής του εφόσον τεθεί σε ψηφοφορία στη Γερουσία είναι πολύ μεγαλύτερες από εκείνες για καταδίκη του κ. Τραμπ στη δίκη που θα εκκινήσει στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στο σώμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση