ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέες συγκρούσεις Αζέρων – Αρμενίων πριν τις συζητήσεις της Γενεύης

Πυρά πυροβολικού και ρουκετών αναφέρθηκαν σε κάποιες περιοχές και στο διοικητικό κέντρο Στεπανακέρτ

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων ενεπλάκησαν σε νέες εχθροπραξίες γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ την Πέμπτη 08 Οκτ., πριν την συνάντηση ΗΠΑ, Γαλλίας και Ρωσίας στη Γενεύη με στόχο την αποτροπή γενίκευσης του πολέμου στον Νότιο Καύκασο.

Το Αζερμπαϊτζάν είπε ότι η πόλη της Ganja βομβαρδίστηκε από αρμενικές δυνάμεις και ότι ένας πολίτης έχασε τη ζωή του στην περιοχή Goranboy. Πρόσθεσε ότι και άλλα χωριά δέχθηκαν πυρά από δυνάμεις των Αρμενίων.

Οι αζέρικες αρχές έχουν ανακοινώσει 30 θανάτους πολιτών από τις 27 Σεπτεμβρίου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και 143 τραυματίες. Δεν έχει αναφέρει τις απώλειες στρατιωτών.

Οι αρχές του Ναγκόρνο Καραμπάχ είπαν την Τετάρτη, 07 Οκτ. ότι σε τακτικό επίπεδο η κατάσταση δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες. Πυρά πυροβολικού και ρουκετών αναφέρθηκαν σε κάποιες περιοχές και στο διοικητικό κέντρο Στεπανακέρτ.

Οι Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία που μοιράζονται την προεδρία στον οργανισμό ασφαλείας ΟΑΣΕ συνεργάζονται και στην ομάδα του Μινσκ που μεσολαβεί για το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Προσπαθούν να πείσουν τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός.

Η Αρμενία δεν θα αποστείλει τον υπουργό Εξωτερικών της στις συζητήσεις της Γενεύης. Θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Αντιπρόσωποι της Γαλλίας, ΗΠΑ και Ρωσίας αναμένεται να συναντηθούν με τον Αρμένιο υπουργό Εξωτερικών στη Μόσχα την Δευτέρα.

Οι αρχές τους Ναγκόρνο Καραμπάχ που αποσπάστηκε από τον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση και κατοικείται κυρίως από Αρμένιους, ανέφερε απώλειες 320 στρατιωτικών από τα τέλη Σεπτεμβρίου και τον θάνατο 19 πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση