ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

New York Times: Η επίθεση των Ρώσων στο Ντονμπάς ίσως να είναι η τελευταία

Mετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να καταλάβουν το Κίεβο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να εξαπλώνουν τις δυνάμεις τους σε πολλά μέρη ταυτόχρονα

Η μάχη για το Ντονμπάς θα μπορούσε να είναι η τελευταία μεγάλη επίθεση της Ρωσίας, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα δεν διαθέτουν αξιόπιστες προμήθειες εξοπλισμού, ενώ οι επιτιθέμενοι υστερούν σε μαχητές στο έδαφος, εκτιμούν σε ανάλυσή τους New York Times.

Ακόμη και μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να καταλάβουν το Κίεβο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να εξαπλώνουν τις δυνάμεις τους σε πολλά μέρη ταυτόχρονα, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε χάρτες και στοιχεία για την τρέχουσα φάση του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζοντας τις αλλαγές στα σχέδια του Κρεμλίνου.

Η εκτεταμένη εξάπλωση χερσαίων δυνάμεων αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητά τους και τον ανεφοδιασμό τους.

Η ανάλυση εξηγεί ότι η αναδίπλωση προς τα ανατολικά, με κατοχύρωση μόνο των εδαφικών κερδών εκτός Ντονμπάς στη Χερσώνα, οφείλεται στην προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στο έδαφος παρά την απόλυτη υπεροχή τους στον αέρα.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα δεν διαθέτουν αξιόπιστες προμήθειες μαχητών και εξοπλισμού, σε αντίθεση με την Ουκρανία.

Όσο προχωρούν οι Ρώσοι, τόσο επιμηκύνονται οι γραμμές ανεφοδιασμού τους και τόσο περισσότερο βιώνουν τις ουκρανικές αντεπιθέσεις, λένε οι ΝΥΤ.

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι εάν οι εισβολείς δεν επιτύχουν σημαντική επιτυχία στο εγγύς μέλλον, ο πόλεμος μπορεί να σταματήσει και η μάχη για το Ντονμπάς θα είναι η τελευταία μεγάλη επίθεση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση