ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νόβα Καχόφκα: Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς ότι έβαλαν κατά αμάχων με drone

Περίπου 100 κάτοικοι φέρονται να προσπαθούν να διαφύγουν από τον πλημμυρισμένο οικισμό

Η εγκάθετη από τους Ρώσους τοπική αρχή στην κατεχόμενη Νόβα Καχόφκα κατήγγειλε τους Ουκρανούς ότι έβαλαν κατά αμάχων που προσπαθούν να διαφύγουν από την πλημμυρισμένη -λόγω της ανατίναξης του γειτονικού φράγματος- περιοχή της περιφέρειας Χερσώνας.

Οπως ανέφερε στη ρωσική τηλεόραση την Τετάρτη το πρωί ο επικεφαλής της διοίκησης της πόλης Βλαντίμιρ Λεοντίεφ οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρόουν) που χτύπησε τη Νόβα Καχόφκα κατά την εκκένωση των πλημμυρισμένων περιοχών.

Περίπου 100 άνθρωποι έχουν αποκλειστεί αυτή τη στιγμή στη Νόβα Καχόφκα και πρέπει να εκκενωθούν λόγω της πλημμύρας από την καταστροφή στο φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού, πρόσθεσε.

«Γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση ανθρώπων που αυτή τη στιγμή -περίπου 100 άτομα – χρειάζονται απομάκρυνση, είναι αποκλεισμένοι στις κατοικίες Κορσούν», δήλωσε στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας.

Σημείωσε επίσης ότι κάθε δευτερόλεπτο ένας τεράστιος όγκος νερού διαφεύγει από τη δεξαμενή της Νόβα Καχόφκα, που υπολογίζεται σε περισσότερα από 30 χιλιάδες κυβικά μέτρα.

Πηγή: Reuters, TASS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση