ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο «δεκάλογος» της Ε.Ε. για ασφαλή ταξίδια

Οι πολίτες κάθε χώρας θα πρέπει να λάβουν προφυλάξεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες υγιεινής και ασφαλείας των εθνικών τους αρχών

Newsroom Κ, Αθήνα

Μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά, εάν το επιτρέπουν η υγειονομική κατάσταση και οι περιορισμοί κάθε χώρας.

Οι πολίτες κάθε χώρας θα πρέπει να λάβουν προφυλάξεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες υγιεινής και ασφαλείας των εθνικών τους αρχών αλλα - και από την πλευρά της - ΕΕ δίνει οδηγίες για την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών.

10 συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφαλή επανέναρξη των ταξιδιών

1. Αγοράστε τα εισιτήριά σας και κάντε το check-in στο διαδίκτυο για να αποφύγετε τις ουρές, όταν είναι δυνατόν.

2. Σεβαστείτε τους κανόνες τήρησης φυσικής απόστασης κατά τους ελέγχους ασφαλείας, την επιβίβαση και την παραλαβή αποσκευών.

3. Μπορεί να επιτρέπεται μικρότερος αριθμός επιβατών, για παράδειγμα στα λεωφορεία, στα τρένα ή στα φεριμπότ, για να διευκολύνεται η τήρηση φυσικής απόστασης, και οι επιβάτες που δεν ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό μπορεί να κάθονται χωριστά.

4. Όπου είναι πιο δύσκολο να εξασφαλιστεί η τήρηση φυσικής απόστασης, μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε μάσκες προσώπου.

5. Μπορεί να μην επιτρέπεται πλέον η πώληση τροφίμων, ποτών και άλλων αγαθών στο μεταφορικό μέσο, ώστε να ελαχιστοποιείται η επαφή.

6. Οι μεταφορείς μπορούν να εγκαταστήσουν προστατευτικά φράγματα, π.χ. μεταξύ επιβατών και οδηγού, και μπορεί να σας ζητηθεί να επιβιβαστείτε από την πίσω πόρτα.

7. Οι πόρτες θα πρέπει να ανοίγουν αυτόματα ή εξ αποστάσεως από τον οδηγό σε κάθε στάση - ώστε να μη χρειάζεται να αγγίζετε τυχόν κουμπιά ή χειρολαβές.

8. Οι σταθμοί, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά και να παρέχουν προϊόντα απολύμανσης (συμπεριλαμβανομένων των πλοίων).

9. Ο αερισμός θα πρέπει να ενισχυθεί και θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στη χρήση φυσικού αερισμού αντί κλιματισμού.

10. Εάν το ταξίδι σας ακυρωθεί, δικαιούστε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Εάν η εταιρεία μεταφορών σας προσφέρει επιστροφή υπό τη μορφή κουπονιού, εξακολουθείτε να έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση