ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Μπ. Τζόνσον χαμηλώνει τους πατριωτικούς τόνους

Οι εξελίξεις στην Βρετανία έχουν προσγειώσει των υπεραιδιόδοξο πρωθυπουργό της χώρας

Newsroom Κ, Αθήνα

Αυτή την εβδομάδα συνέβησαν πολλά, όχι και τόσο ευχάριστα για την νέα κυβέρνηση: η στερλίνα καταβαραθρώθηκε, η προειδοποίηση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας και των επιχειρήσεων για επερχόμενη ύφεση, η απώλεια μιας εκλογικής έδρας στις επαναληπτικές εκλογές στο Μπρέκον της Νότιας Ουαλίας που συρρίκνωσε την κυβερνητική πλειοψηφία σε έναν μόνο βουλευτή, οι απειλές για την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Εξελίξεις που φαίνεται εν μέρει να έχουν προσγειώσει τον υπεραισιόδοξο Μπόρις Τζόνσον υπενθυμίζοντας του πως η κατάσταση είναι πολυπλοκότερη απ´ ότι την φαντάζονταν και την παρουσίαζε.

Μηνύματα που φαίνεται να επηρέασαν και τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη περιοδεία του στις αυτόνομες επαρχίες Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Είπε πως θα κάνει ακόμη και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα με τα πόδια προκειμένου να πετύχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως κεντρική θέση της κυβέρνησης είναι το σκληρό Brexit.

Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα

Όπως πάντα, η πραγματικότητα έχει την κακιά συνήθεια να παρεμβάλλεται στον εσωτερικό διάλογο του Συντηρητικού Κόμματος για την Ευρώπη. Οι πρώτες σκληρές δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον δεν έτυχαν ανάλογης βαρύτητας απάντησης από τις Βρυξέλλες. Από νύξεις πηγών μέσα στις Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκάλεσαν κάποια νευρικότητα, μεγαλύτερη δε στο Δουβλίνο, ωστόσο σε αυτή την χρονική στιγμή είναι πολύ δύσκολο για το Ιρλανδό Πρωθυπουργό Λίο Βαράτκαρ, να υποχωρήσει στο θέμα του backstop, της ασφάλειας των ανοιχτών συνόρων στο νησί της Ιρλανδίας που εξάλλου ήταν δικός του όρος από τη αρχή των διαπραγματεύσεων.

Στο σημείο που έχει οδηγηθεί η κατάσταση δεν διαφαίνεται, προς το παρόν, καμιά εξέλιξη που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του Brexit.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Ένα βήμα πριν το χάος στην Παιδεία

«Εκαλομάθαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.»
Ελένη Αγαθοκλέους  |  01:05

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

« Είσαι επιχειρηματίας ή γυναίκα; Είσαι σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος ή χρειάζεσαι χρήματα για να ξεκινήσεις ...»
3% προσφορά δανείου αιτηθείτε τώρα  |  20:38

Δίωρη αποχή από του μαθητές για τα τετράμηνα

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΟΙ ΜΑΜΟΥΧΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΣΕΜ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ...»
ΜΑΡΙΑ  |  10:58

Θέμα μηνών η έλευση 5G στην Κύπρο

«Θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει γιατί το Βέλγιο ανέβαλε την εισαγωγή αυτής της τεχνολογίας (5G) ...»
Andreas Malis  |  10:14

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Οι ηγεσίες των ισραηλινών κομμάτων και των συμμαχιών δεν αμφισβήτησαν το γενικό αποτέλεσμα το οποίο άρχισε να μεταδίδεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα

Σε αχαρτογράφητα νερά το Ισραήλ

Κυβέρνηση συμμαχίας ή τρίτες επαναληπτικές εκλογές, οι επιλογές της γειτονικής χώρας μετά τις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου ...
Του Νίκου Στέλγια
 |  ΚΟΣΜΟΣ
X