ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Νικολά Σαρκοζί «φυλακισμένος» στο πρωτοσέλιδο της Liberation

Με τον Νικολά Σαρκοζί στο φόντο μιας γραμματοσειράς που μοιάζει με κάγκελα φυλακής, η Liberation μεταδίδει την ιστορική είδηση της πρώτης καταδίκης σε φυλάκιση ενός πρώην αρχηγού κράτους.

Στο πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας ο Σαρκοζί φαίνεται εγκλωβισμένος πίσω από τα ψιλόλιγνα γράμματα της λέξης «La taule» (φυλακή).

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση πέντε ετών για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και συνωμοσία σε μία υπόθεση που περιλαμβάνει την αποδοχή παράνομης χρηματοδότησης από τον τότε ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, από το 2005 έως το 2007. Επιπλέον, το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού τού επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ, πενταετή απαγόρευση των πολιτικών του δικαιωμάτων, καθώς και πενταετή απαγόρευση εκλογιμότητας.

Η ποινή ήταν βαρύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν και πρωτοφανής στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Γαλλίας. Ο Σαρκοζί, που κυβέρνησε τη Γαλλία από το 2007 έως το 2012, θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της χώρας που θα εκτίσει ποινή στη φυλακή, παρά την έφεση που έχει προαναγγείλει πως θα κάνει.

«Εάν θέλουν οπωσδήποτε εγώ να κοιμηθώ στη φυλακή, θα κοιμηθώ στη φυλακή, όμως με το κεφάλι μου ψηλά», διεμήνυσε στους δημοσιογράφους λίγο μετά την ανακοίνωση της ποινής, επιμένοντας στην αθωότητά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση