ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ο Πάπας Βενέδικτος δεν έδρασε, παρότι γνώριζε» για τους παιδόφιλους ιερείς

«Συνένοχος» σε υποθέσεις κακοποίησης παιδιών σύμφωνα με γερμανική έρευνα

Kathimerini.gr

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ κατηγορείται πως είχε αποτύχει να αναλάβει δράση αναφορικά με παλαιότερες υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία, την περίοδο που ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με γερμανική έρευνα (που παρουσιάστηκε σήμερα από το δικηγορικό γραφείο Westpfahl Spilker Wastl – WSW), ο 94χρονος σήμερα Βενέδικτος, ή Γιόζεφ Ράτσινγκερ όπως είναι το όνομά του, δεν είχε δράσει στην περίπτωση τεσσάρων υποθέσεων κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς στη Γερμανία την περίοδο που εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1970-αρχές δεκαετίας του 1980.

Ο Βενέδικτος κατηγορείται, συγκεκριμένα, πως γνώριζε σε κάποιες περιπτώσεις τι ακριβώς συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά δεν έδρασε ως όφειλε.

«Είχε ενημερωθεί για όσα συνέβαιναν. Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για κακοδιοίκηση (σ.σ. misconduct) σε τέσσερις περιπτώσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Μάρτιν Πους.

Ο ίδιος πάντως ο πρώην Πάπας επιμένει να αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και μια δήλωση… 82 σελίδων με την οποία απαντά στις τελευταίες καταγγελίες.

Με πληροφορίες από BBC, CNN, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση