ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο πιλότος του ελικοπτέρου ευθύνεται για το δυστύχημα με τον Κ. Μπράιαντ

Του είχε δοθεί εντολή να μην πετάξει εκείνο το πρωινό

Kathimerini.gr

Σε σφάλμα αποκλειστικά του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου που συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου, στο οποίο επέβαινε ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ Κόμπε Μπράιαντ, η κόρη του και έξι ακόμη άτομα συν τον πιλότο, απέδωσε το δυστύχημα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του NTSB Ρόμπερτ Σάμβαλτ, στον πιλότο είχε δοθεί εντολή να μην πετάξει εκείνο το πρωινό, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με ανέμους μεγάλης έντασης και μειωμένη ορατότητα εξαιτίας της ύπαρξης σύννεφων και ομίχλης.

Ο πιλότος Άρα Ζομπαγιάν, όταν το ελικόπτερο βρέθηκε μέσα στα σύννεφα, έχασε τον προσανατολισμό του, λέγοντας στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι το ελικόπτερο ανέβαινε, ενώ στην πραγματικότητα κατέβαινε για να προσκρούσει τελικά στην πλαγιά κοντά στην πόλη Καλαβάσας.

Οι πιλότοι είναι πολύ πιθανό να μπερδευτούν με την πορεία και την επιτάχυνση ενός αεροσκάφους όταν δεν έχουν οπτική επαφή με τον ουρανό ή το τοπίο γύρω τους.

Το ραντάρ έδειξε ότι περί τις 9:45 π.μ., το ελικόπτερο ανέβηκε στα 2.300 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έκανε στροφή προς τα αριστερά, πριν αρχίσει να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα.

Όπως ανέφερε Σάμβαλτ ο πιλότος «πετούσε υπό εντολές πτήσης οι οποίες του απαγόρευσαν ρητά να διεισδύσει στα σύννεφα», όμως έπραξε το αντίθετο.

Το δ.σ .του NTSB συνεδρίασε την Τρίτη για να καταλήξει στο τελικό του πόρισμα αναφορικά με τα αίτια της συντριβής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση