ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:12
 

Οι Κούρδοι ζητούν την παραμονή των Αμερικανών στη Συρία

Δραματική έκκληση από τους Κούρδους της Συρίας προς την παγκόσμια κοινή γνώμη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Όπως ήταν αναμενόμενο οι Κούρδοι της Συρίας πραγματοποιούν καλέσματα για την ακύρωση της απόφασης των ΗΠΑ για την απομάκρυνση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία.

Την Πέμπτη σε διάφορα σημεία της Βόρειας Συρίας οι Κούρδοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις και πορείες, όπου επιχειρούν να προσεγγίσουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στους κινδύνους του Ισλαμικού Κράτους και της Τουρκίας.

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν (ΚΝΚ), μια οργάνωση που διατηρεί σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), πριν από λίγες ώρες έδωσε στη δημοσιότητα ένα ψήφισμα το οποίο εμπεριέχει πέντε βασικά σημεία-προτάσεις.

Το ΚΝΚ καλεί τις συμμαχικές δυνάμεις να μην αποχωρήσουν από το βόρειο τμήμα της Συρίας. Την ίδια στιγμή καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την δημιουργία ζώνης απαγορευμένης σε πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Το ΚΝΚ πραγματοποιεί ειδική έκκληση προς τις ΗΠΑ ζητώντας την άμεση αναθεώρηση της τελευταίας απόφασης. Παράλληλα, απευθύνεται σε χώρες της Ε.Ε. και καλεί τα ευρωπαϊκά έθνη να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην «σφαγή» των Κούρδων, Αράβων, Χριστιανών και Αρμενίων. Παράλληλα απευθύνεται και στην Ρωσία, ζητώντας από τη Μόσχα να εμποδίσει την νέα τουρκική εισβολή.

Εν τω μεταξύ, ντόπιοι παρατηρητές μοιράζονται δια μέσου του διαδικτύου ότι πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.  Η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το Κρεμλίνο και την Άγκυρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X