ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι όροι του Ζελένσκι για να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία

Κατά την παρέμβασή του, στο τέλος των εργασιών της διάσκεψης στην Ελβετία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα τερματίσει τον πόλεμο

Ειρηνευτικές συνομιλίες «ακόμα και αύριο» με τη Ρωσία υποσχέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, στην περίπτωση που η Μόσχα αποσύρει τις δυνάμεις της από τα ουκρανικά εδάφη.

Κατά την παρέμβασή του, στο τέλος των εργασιών της διάσκεψης στην Ελβετία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε πως καθώς «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα τερματίσει τον πόλεμο. O πόλεμος πρέπει να τερματιστεί με κάθε τρόπο, είτε με στρατιωτικά είτε με διπλωματικά μέσα».

Όπως πρόσθεσε, η δυτική βοήθεια δεν φάνηκε επαρκής για να κερδηθεί ο πόλεμος, ωστόσο, η διάσκεψη κατέδειξε πως η διεθνής υποστήριξη για την Ουκρανία δεν έχει ατροφήσει.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη διάσκεψη κορυφής, ο κ. Ζελένσκι ευχαρίστησε τους ηγέτες που συμμετείχαν, εκφράζοντάς τους την ευγνωμοσύνη του που το έκαναν παρά τις πιέσεις της Ρωσίας για αποχή.

«Αυτή η σύνοδος κορυφής δείχνει πως η διεθνής υποστήριξη [για την Ουκρανία] δεν έχει αποδυναμωθεί» είπε.

Ερωτηθείς από το BBC αν η δυσμενέστερη θέση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης τον ώθησε σε διπλωματικές πρωτοβουλίες, απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως πάντα η Ουκρανία υποστήριζε την οδό της ειρήνης.

Όπως είπε, η παρουσία της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις θα αποδείξει το πόσο πρόθυμη είναι για ειρήνη. «Η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις αύριο αν αποσυρθεί από τα εδάφη μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα πως η Κίνα δεν είναι εχθρός της Ουκρανίας.

«Σεβόμαστε την Κίνα και την εδαφική της ακεραιότητα, θέλουμε η Κίνα να κάνει το ίδιο για εμάς», είπε, ενώ κάλεσε το Πεκίνο να εμπλακεί απ’ ευθείας με το Κίεβο στην ανάπτυξη ειρηνευτικών προτάσεων.

Πηγή: BBC/Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση