ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή, ενώ κάποιοι πολίτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Kathimerini.gr

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι υπέστη σημαντικές ζημιές ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ομογένειας, ενώ σημείωσε ότι «δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις Κρατικές και Αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Ολόκληρη η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου:

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις Κρατικές και Αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν. Αισθανόμεθα πόνο για ό,τι συνέβη, αλλά θα ξεπεράσουμε και αυτή την δοκιμασία. Και πάλι, ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους όσοι βοήθησαν αυτή την δύσκολη στιγμή, και όλους εκείνους που δηλώνουν έτοιμοι να μας ενισχύσουν για την αποκατάσταση των ζημιών. Μας συγκινεί το ενδιαφέρον τους, και κυρίως η με κάθε τρόπο συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης. Τους ευχαριστούμε που βρίσκονται στο πλευρό μας. Ο Θεός να τους έχει καλά».

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά

Υπο έλεγχο τέθηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή (Balikli στα τουρκικά), στη γειτονιά του Γεντί Κουλέ στην Κωνσταντινούπολη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12:30 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην οροφή του κτιρίου και γρήγορα επεκτάθηκε.

Το κτίριο εκκενώθηκε άμεσα, καθώς διασώστες, το προσωπικό του νοσοκομείου, ακόμα και απλοί πολίτες απομάκρυναν ηλικιωμένους ασθενείς με καροτσάκια και φορεία. Κάποιους τους πήραν ακόμα και αγκαλιά για να τους βοηθήσουν. Δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής για νεκρούς ή τραυματίες. Περίπου 80 ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της πόλης.

Πυκνοί καπνοί σκέπασαν την περιοχή, ενώ κάποιοι πολίτες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα. Παρών ήταν και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με φόντο τις ανακοινώσεις για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακύπτουν μια σειρά από πολύ πρακτικά ερωτήματα ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ