ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολόκληρος ο πλανήτης σε ρυθμό πανδημίας

Οι φωτογραφίες απαθανατίζουν στιγμιότυπα από την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και αποτυπώνουν το κλίμα ανησυχίας που προκαλεί αυτή η νέα υγειονομική κρίση

Kathimerini.gr

Στη «σκιά» της νέας πανδημίας βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη με τις χώρες να κηρύσσονται η μία μετά την άλλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βάζοντας τους πολίτες σε καθεστώς καραντίνας, στο πλαίσιο μέτρων περιορισμού της διάδοσης του Covid-19.

Οι παρακάτω φωτογραφίες απαθανατίζουν στιγμιότυπα από την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και αποτυπώνουν το κλίμα ανησυχίας που προκαλεί αυτή η νέα υγειονομική κρίση.

Ιρανός συνοριοφύλακας φοράει προστατευτική μάσκα στη συνοριακή πύλη μεταξύ Ιράν και Ιράκ.

Άντρας στη Ρουάντα πλένει τα χέρια του προτού επιβιβαστεί σε λεωφορείο στο σταθμό Νιαμπουγκόγκο.

Άντρας με προστατευτική μάσκα περπατάει στον υπόγειο σταθμό Βικτόρια του Λονδίνου, πίσω από ενημερωτική αφίσα του Εθνικού Συστήματος Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού.

Εθελοντής στο Μόναχο της Γερμανίας κάνει τις προετοιμασίες για την επιστολική ψήφο στις τοπικές εκλογές της Βαυαρίας, φορώντας μάσκα γιατρού από τα χρόνια της Μαύρης Πανώλης.

Ηλικιωμένος άντρας με προστατευτική μάσκα περπατάει στην άδεια γέφυρα Ριάλτο της Βενετίας. Η Ιταλία είναι η μεγαλύτερη εστία του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Υπάλληλος με προστατευτική στολή ψεκάζει τον δρόμο με απολυμαντικό στην ιερή πόλη Καρμπάλα του Ιράκ.

Άντρας με μάσκα περπατάει στη σχεδόν άδεια περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας, δίπλα από τα τραπέζια και τις καρέκλες μίας κλειστής ταβέρνας.

Εξαιρετικά μειωμένη κινητικότητα επικρατεί στη λεωφόρο Πενσυλβάνια στην Ουάσιγκτον, μετά το ξέσπασμα του ιού.

Ερήμωσε και ο σταθμός της Ατότσα στη Μαδρίτη της Ισπανίας καθώς η χώρα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γιατρός στο Ελ Σαλβαδόρ, φορώντας προστατευτική στολή, παρέχει τις υπηρεσίες του σε περιοχή που τέθηκε σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Υγειονομικός υπάλληλος στην Ανατολική Τζάβα της Ινδονησίας ψεκάζει τρένο με απολυμαντικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση