ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:30
 

«Οπισθοχώρηση» των ΗΠΑ βλέπει η Άγκυρα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η Τουρκία προειδοποιεί ότι επίκειται στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, με ή δίχως την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (07/08), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε πως συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της χώρας του με τις ΗΠΑ για την δημιουργία μια ασφαλισμένης ζώνης στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας.

Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΑΜ

Σύμφωνα με τον κ. Ακάρ, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται ξένα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι αμερικανοτουρκικές διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και σύντομα αναμένεται πρόοδος, ακόμη και τελικό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν τροποποιήσει την θέση τους και πλέον φτάνουν στο σημείο, στο οποίο επιθυμεί να οδηγήσει η χώρα του τις διαπραγματεύσεις. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ σήμερα βρίσκονται πιο κοντά στις τουρκικές θέσεις για την βορειοανατολική Συρία.

Στο βορειοανατολικό κομμάτι της Συρίας, η Τουρκία διεκδικεί τον έλεγχο μια μεγάλης ζώνης, την οποία θα ελέγχει η ίδια και όπου μακροπρόθεσμα θα εγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν τα τουρκικά αιτήματα όσο το δυνατόν για να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των Κούρδων συμμάχων.

Οι τελευταίες εξελίξεις

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγο μετά την οδηγία που έστειλε η Άγκυρα σε όλες τις κρατικές και δημόσιες αρχές των νοτιοανατολικών επαρχιών της Τουρκίας για προετοιμασία για μια μεγάλη «επέμβαση» στην Συρία. Το συγκεκριμένο κομμάτι της χώρας έχει πλέον τεθεί σε καθεστώς πολεμικής ετοιμότητας.

Κάποια τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι η τουρκική επιχείρηση στην Συρία θα ξεκινήσει λίγο μετά την Εορτή της Θυσίας που ακολουθεί σε λίγα εικοσιτετράωρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X