ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:47
 

Όσα θα πει η βασίλισσα Ελισάβετ στο διάγγελμά της

Η ανακοίνωση του Παλατιού αναφέρει όσα θα πει απευθυνόμενη στον βρετανικό λαό

Newsroom K

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει διάγγελμα στον βρετανικό λαό στις 8μ.μ ώρα Αγγλίας όπου θα ζητήσει αυτοπειθαρχία σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας του κορωνοϊού.

Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που η βασίλισσα επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την κρισιμότητα αυτής της κατάστασης.

Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι το διάγγελμα της θα γίνει μέσα από ένα βίντεο που έχει ήδη γραφτεί στο κάστρο του Windsor και διάρκεια περίπου τέσσερα λεπτά. Η βασίλισσα θα ευχαριστήσει το Εθνικό Συστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και όλους όσους εργάζονται σε θέσης ζωτικής σημασίας αυτή την περίοδο.

"Σας μιλώ σε μια περίοδο-πρόκληση. Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, μια στιγμή που έχει φέρει πένθος σε κάποιους, οικονομικές δυσκολίες σε άλλους, και τεράστιες αλλαγές στη ζωή όλων μας" θα πει, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Buckingham. "Εύχομαι στα επόμενα χρόνια να νιώθουν περηφάνια για το πώς αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση και όσοι ακολουθήσουν θα σκέφτονται ότι αυτή η γενιά ήταν πολύ δυνατή και βασίστηκε στην αυτοπειθαρχία, την αποφασιστικότητα και το αίσθημα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα".

Εκτός από τα πιο πάνω, η βασίλισσα θα αναγνωρίσει τον πόνο που έχουν βιώσει χιλιάδες οικογένειες και θα ευχαριστήσει τον κόσμο που τηρεί τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών.

Η Βρετανία μέχρι αυτή την ώρα έχει καταγράψει σχεδόν 5 χιλιάδες θανάτους από κορωνοϊό, το τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο.

Αυτό τo διάγγελμα της Ελισάβετ θα είναι το τέταρτο που κάνει στις σχεδόν επτά δεκαετίες που βρίσκεται στο θρόνο. Τα προηγούμενα τρία ήταν το 1991 κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, το 1997, μετά το θάνατο της Diana σε τροχαίο στο Παρίσι, και το 2002 με αφορμή την κηδεία της βασιλομήτωρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  15:44

Να μην πέσουμε στην παγίδα

«Συμφωνώ απόλυτα αλλά....... Οι παίχτες είναι πολλοί και τα συμφέροντα συγκρούονται παντού και είναι ...»
Eleftherios Solomou  |  00:46

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X