ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μενέντεζ: Δεν είναι η Τουρκία το πρόβλημα, αλλά ο Ερντογάν

Ξεκάθαρη αντίθεση του Αμερικανού Γερουσιαστή στην πώληση F-16 στην Άγκυρα

Kathimerini.gr

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία εάν αυτή δεν βελτιώσει τις επιδόσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα και αν δεν αλλάξει την εξωτερική της πολιτική, η οποία αντιμάχεται των συμφερόντων ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Air Force Magazine.

Ο Ρ. Μενέντεζ τόνισε ότι το πρόβλημα του είναι με τον Ερντογάν και τις πολιτικές του, όχι με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι αυτός είναι που πρέπει να αλλάξει πορεία.

Αναφορικά με τις απειλές του Τούρκου προέδρου περί απόκτησης ρωσικών μαχητικών, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ σημείωσε ότι αυτές δεν πτοούν και προειδοποίησε πως θα επιδεινώσουν περαιτέρω τη θέση της Τουρκίας, καθώς θα υπομονεύσει τη διαλειτουργικότητα εντός του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Μενέντεζ: «Προσωπικά δεν είμαι υποστηρικτικός ως προς το να τους δώσουμε τα F-16. Έχω πραγματικό πρόβλημα με αυτό. Αυτή δεν είναι η Τουρκία που θέλουμε. Δεν είναι ο τύπος του συμμάχου στο ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορούμε να τους διαθέσουμε κάποια από τα πιο προηγμένα οπλικά μας συστήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  ΗΠΑ  |  Άμυνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το reality check του Μπάιντεν

Το reality check του Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος παραδέχτηκε και δημοσίως πως η Ρωσία πιθανόν να επιτεθεί της Ουκρανίας με μια δήλωση-πρόβλεψη
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ