ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Ουδέν σχόλιο» από Κομισιόν για τις δηλώσεις Ερντογάν

Τι απάντησε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε ερώτηση της «Κ» για το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως συνομιλητή

Kathimerini.gr

Γιάννης Παλαιολόγος

Απέφυγε να πάρει θέση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τον Κυριακό Μητσοτάκη. Σε σχετική ερώτηση της «Κ» στην τακτική ενημέρωση των Ευρωπαίων ανταποκριτών, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπινάντ δεν σχολίασε το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως συνομιλητή. Περιορίστηκε στην εξής γενική δήλωση: «Ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, και ελπίζουμε ότι η θετική ενέργεια [vibes] θα εξαπλωθεί και θα αντανακλάται σε δηλώσεις και δράσεις».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στα Βαρώσια, έτερος εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι κάθε κίνηση που αντιβαίνει στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι «απαράδεκτη» και πρέπει να αποφεύγεται. Σχέδια για άνοιγμα μέρους της παραλίας εν όψει του καλοκαιριού είναι «στη λάθος κατεύθυνση», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση