ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Αγώνας δρόμου για πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Σύμβουλος της ουκρανικής κυβέρνησης δεσμεύεται ότι το Κίεβο θα έχει σχεδόν «κανονική κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας» μέχρι το Σάββατο

Kathimerini.gr

Η παροχή ρεύματος στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο, θα πλησιάσει τα κανονικά επίπεδα μέχρι το Σάββατο, σύμφωνα με σύμβουλο του υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Βιομηχανίας δήλωσε ότι ο «βασικός παράγοντας» για την αποκατάσταση της παροχής ενέργειας στο Κίεβο και σε ολόκληρη την Ουκρανία ήταν η λειτουργία των τριών πυρηνικών σταθμών της χώρας.

«Τώρα ο βασικός παράγοντας είναι οι πυρηνικοί σταθμοί. Υπάρχει επί του παρόντος έλλειψη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», είπε ο Χαρτσένκο.

«Κρίνοντας από την κατάσταση, οι πυρηνικοί μας σταθμοί θα φτάσουν στην κανονική προγραμματισμένη δυναμικότητά τους μέχρι απόψε. Αυτό θα σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στα προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα διακοπών και οι άνθρωποι θα λαμβάνουν ρεύμα για τουλάχιστον 16 έως 18 ώρες την ημέρα», πρόσθεσε.

«Η πόλη του Κιέβου θα έχει λίγο πολύ κανονική κάλυψη ηλεκτρικής ενέργειας αύριο», τόνισε.

Οι επιθέσεις κατέστρεψαν περισσότερο από το ήμισυ του «βασικού εξοπλισμού» του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση