ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Άμεση υποστήριξη ΕΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Ο Ζελένσκι έκανε τη δήλωση αυτή σε ανάρτηση στο Twitter χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.

Kathimerini.gr

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συνομίλησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και συζήτησαν για τη συνεργασία στον τομέα της διασφάλισης της ενεργειακής σταθερότητας για τη χώρα του.

Ο Ζελένσκι έκανε τη δήλωση αυτή σε ανάρτηση στο Twitter χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ευχαρίστησε τη φον ντερ Λάιεν για νέο πακέτο κυρώσεων που άρχισε να ετοιμάζεται κατά της Ρωσίας.

«Η ΕΕ θα εντείνει τις προσπάθειες για να παράσχει στην Ουκρανία υποστήριξη ως προς την αποκατάσταση και διατήρηση της ηλεκτροδότησης και της θέρμανσης», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε δήλωσή της, είπε ότι η ΕΕ θα παραδώσει στην Ουκρανία «το συντομότερο δυνατό» μεγάλες δωρεές από τα κράτη μέλη και από τα αποθεματικά της Επιτροπής.

Τόνισε ότι η ΕΕ θα παράσχει 200 ​​μετασχηματιστές μεσαίου μεγέθους και έναν μεγάλο αυτομετασχηματιστή από τη Λιθουανία, έναν μεσαίου μεγέθους αυτομετασχηματιστή από τη Λετονία και 40 βαριές γεννήτριες από το αποθεματικό της ΕΕ.

Κάθε μία από αυτές τις γεννήτριες «μπορεί να παρέχει αδιάλειπτη τροφοδοσία σε ένα μικρού έως μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την «πλήρη αλληλεγγύη» της ΕΕ προς τον ουκρανικό λαό, που υφίσταται τον «εσκεμμένο και βάρβαρο βομβαρδισμό» στις υποδομές της χώρας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση