ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Ρωσικά πυραυλικά «αντίποινα» για τους «σαμποτέρ» του Κιέβου

«Ως απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή του Μπριάνσκ στις 2 Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικά πλήγματα»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε «μαζικά» πυραυλικά πλήγματα στην Ουκρανία «σε αντίποινα» για τη διείσδυση στο έδαφός της την περασμένη εβδομάδα την οποία απέδωσε σε «σαμποτέρ» του Κιέβου.

«Ως αντίποινα στις τρομοκρατικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου στη (ρωσική) περιοχή του Μπριάνσκ στις 2 Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζικά πλήγματα», ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Μόσχα ανέφερε ότι έπληξε ουκρανικές αμυντικές εταιρείες και άλλες «στρατιωτικές υποδομές» κάνοντας χρήση μεταξύ άλλων και υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι έχει καταστρέψει βάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και εγκαταστάσεις παραγωγής πυρομαχικών, αλλά και ότι έπληξε δομές μεταφοράς ξένων οπλικών προμηθειών που στέλνονται σε όλη την Ουκρανία με τρένο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι επλήγησαν υποδομές και κτίρια διαμερισμάτων σε 10 περιοχές. «Οι κατακτητές μπορούν απλά να τρομοκρατούν τους αμάχους», ανέφερε σε δήλωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση