ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ουκρανία: Σενάρια για νέα ρωσική επίθεση την άνοιξη του 2023

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας είναι έτοιμη να δεχθεί ότι μέχρι την άνοιξη οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες θα φθάσουν περίπου τις 100.000

Kathimerini.gr

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για χρόνια, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις απώλειες, με απώτερο στόχο να καταλάβει το Κίεβο, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Η κληρωτοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISW, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταλούν στην Ουκρανία, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023».

«Το σχέδιο είναι το εξής: να κερδηθεί προς το παρόν χρόνος, να σταθεροποιηθεί το μέτωπο με την βοήθεια των επίστρατων, και έπειτα να αρχίσει εκ νέου (σ.σ. η ρωσική επίθεση) την άνοιξη», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην FSB.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας είναι έτοιμη να δεχθεί ότι μέχρι την άνοιξη οι απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες θα φθάσουν περίπου τις 100.000. «Όμως αυτό δεν φοβίζει κανέναν: θα τους αντικαταστήσουν οι κληρωτοί», δήλωσε ο συνομιλητής του ιστότοπου που πρόσκειται στην FSB.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να προετοιμάσει 120.000 κληρωτούς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στο γενικό επιτελείο. Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή, οι επίστρατοι αυτήν τη στιγμή καλύπτουν την δεύτερη γραμμή άμυνας.

Νωρίτερα, το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) είχε ανακοινώσει ότι οι ρωσικές Αρχές προτίθενται να συνεχίσουν την επιστράτευση ακόμη και την περίοδο της άνοιξης. Το ότι στην Ρωσία συνεχίζεται η επιστράτευση, είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν πολλές έμμεσες ενδείξεις.

Η κληρωτοί, σύμφωνα με τα στοιχεία του ISW, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σταλούν στην Ουκρανία, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο του 2023».

Στις 28 Οκτωβρίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε ενημερώσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η επιστράτευση έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον Σοϊγκού, «ο καθορισμένος στόχος της επιστράτευσης 300.000 ατόμων έχει επιτευχθεί, δεν σχεδιάζονται άλλοι στόχοι επιστράτευσης». Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημο διάταγμα για την ολοκλήρωση της επιστράτευσης. Το Κρεμλίνο είχε αναφέρει ότι τέτοιο διάταγμα «δεν χρειάζεται».

Οι κλήσεις κληρωτών άρχισαν την 1η Νοεμβρίου και θα συνεχισθούν έως την 31η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta.Europe

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση