ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάπας Φραγκίσκος: Στο νοσοκομείο με «λοίμωξη του αναπνευστικού»

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο ποντίφικας αντιμετώπισε «καρδιακό πρόβλημα» και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

ΠΗΓΗ: Reuters

Στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης εισήχθη το απόγευμα της Πέμπτης ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον υπεύθυνο Τύπου της Αγίας Έδρας, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα υποβαλόταν σε τακτικό τσεκάπ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με πηγή του Βατικανού, το πρόγραμμα του 86χρονου ποντίφικα που πάσχει από χρόνια γοναλγία, ακυρώθηκε, ώστε να συνεχιστούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις.

Όπως αναφέρουν πηγές στο BBC, ακυρώθηκε το πρόγραμμα δύο ημερών ώστε οι εξετάσεις να συνεχιστούν ανεμπόδιστα για όσο είναι απαραίτητο.

Το Βατικανό δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση του πάπα.

«Λοίμωξη του αναπνευστικού»

Όμως, παρά τις διαβεβαιώσεις του Βατικανού πως επρόκειτο για προγραμματισμένες εξετάσεις, ορισμένα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο 86χρονος πάπας αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, συγκεκριμένα, ο ποντίφικας αντιμετωπίζει «λοίμωξη του αναπνευστικού» και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με άτομο με άμεση γνώση της κατάστασης, το πιο στενό προσωπικό του ποντίφικα, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειάς του, αναμένεται να παραμείνει και τη νύχτα στο νοσοκομείο Τζεμέλι, στην περίπτωση που ο πάπας δεν επιστρέψει στο Βατικανό. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, όπως διαρρέει το Βατικανό, ο ποντίφικας ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης μέχρι και την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, άλλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι μέχρι τώρα εξετάσεις δεν δείχνουν καρδιακές παθήσεις. Οι γιατροί αναμένεται να υποβάλουν τον πάπα σε μια νέα σειρά εξετάσεων, κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα, αλλά «η όλη κατάσταση του ποντίφικα δεν προκαλεί ανησυχία», διαρρέει το Βατικανό.

Σήμερα το πρωί, έδωσε το «παρών» στην εβδομαδιαία γενική ακρόαση στην πλατεία Αγίου Πέτρου και, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, παρότι φαινόταν καλά, έκανε κάποιους μορφασμούς και δέχτηκε τη βοήθεια των ανθρώπων του για να μπει στο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για την πιο δραστήρια εποχή του χρόνου για τον κατά κόσμο Χόρχε Μαρία Βεργκόλιο, με πολλές εκδηλώσεις και λειτουργίες εν όψει Πάσχα.

Πέραν της Κυριακής των Βαΐων για τους Καθολικούς, τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα την επόμενη εβδομάδα, ο ποντίφικας είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψει στην Ουγγαρία στο τέλος Απριλίου.

Πηγή: Reuters/BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση