ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλληλεγγύη στο διάστημα; Γιατί φόρεσαν κίτρινα οι Ρώσοι κοσμοναύτες

Γιατί επέλεξαν αυτή την στολή

Money Review

Κίτρινες φόρμες με μπλε στοιχεία, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, φόρεσαν οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες που έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι κοσμοναύτες Oleg Artemyev, Denis Matveyev και Sergey Korsakov της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos ήταν οι πρώτες νέες αφίξεις στον διαστημικό σταθμό από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ταξίδεψαν με το Soyuz MS-21, το οποίο εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το Baikonur στο Καζακστάν την Παρασκευή και τρεις ώρες αργότερα έφτασαν με ασφάλεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου συνάντησαν δύο Ρώσους, τέσσερις Αμερικανούς και έναν Γερμανό.

Όταν οι κοσμοναύτες μίλησαν με τις οικογένειές τους στη γη, ο Artemyev ερωτήθηκε για τις στολές και είπε ότι κάθε πλήρωμα διαλέγει τη στολή που θα φορέσει.

«Ήταν σειρά μας να διαλέξουμε ένα χρώμα. Αλλά στην πραγματικότητα, είχαμε μαζέψει πολύ κίτρινο ύφασμα το οποίο έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε. Για αυτό έπρεπε να φορέσουμε κίτρινο», είπε.

Από την έναρξη του πολέμου, πολλοί φορούν τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας για να δείξουν αλληλεγγύη προς τη χώρα.

Πάντως, ο πόλεμος έχει μεταφερθεί μέχρι και στο διάστημα, με εκτοξεύσεις πυραύλων που ακυρώθηκαν και συμβόλαια που έσπασαν. Ο επικεφαλής της Roscosmos, Dmitry Rogozin, προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν «σκουπόξυλα» για να πετάξουν στο διάστημα, αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προμηθεύει τις αμερικανικές εταιρείες με κινητήρες πυραύλων.

«Είναι απλώς ο Dmitry Rogozin. Ξεσπά κάθε τόσο. Αλλά στο τέλος της ημέρας, συνεργάζεται μαζί μας», είπε ο Bill Nelson της NASA. «Οι άλλοι άνθρωποι στο ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα είναι επαγγελματίες. Παρά τα όσα συμβαίνουν, πάνω στο διάστημα, μπορούμε να έχουμε μία συνεργασία με τους Ρώσους φίλους μας, τους συναδέλφους μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση