ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνα: «Οι αρκούδες μας είναι αρκούδες, όχι άνθρωποι» λέει ζωολογικός κήπος

Λόγω του τρόπου που στέκονται στα δύο πίσω πόδια τους, κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν οι αρκούδες είναι... αρκούδες.

ΠΗΓΗ: Associated Press

Ένας ζωολογικός κήπος στην Κίνα απορρίπτει τις φήμες πως κάποιες από τις αρκούδες του είναι… άνθρωποι με στολές, μετά τη διακίνηση στα μέσα μαζικής δικτύωσης φωτογραφιών με τα ζώα να στέκονται στα πίσω τους πόδια.

Οι αρκούδες Μαλαισίας -μικρότερες σωματικά από άλλες αρκούδες και ενδημικές στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας- που φιλοξενούνται στον κήπο της Χανγκζού, «ίσως φαίνονται διαφορετικές, αλλά οπωσδήποτε είναι αληθινές», αναφέρουν στα social media οι υπεύθυνοι του ζωολογικού.

Οι χρήστες των social media εξέφρασαν αμφιβολίες για το αν οι αρκούδες είναι… αρκούδες. «Λόγω του τρόπου στέκονται, στα δύο τους πίσω πόδια, κάποιοι ήγειραν την αμφιβολία μήπως είναι ‘άνθρωποι μεταμφιεσμένοι σε αρκούδες‘» εξηγεί η εφημερίδα Hangzhou Daily.

 

 

Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιες οι… αρκούδες μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα: «Κάποιοι νομίζουν πως στέκομαι σαν άνθρωπος. Φαίνεται πως δεν με καταλαβαίνουν και πολύ καλά».

Οι αρκούδες Μαλαισίας (Sun bears) έχουν το μέγεθος ενός μεγάλου σκύλου, με το ύψος τους όταν στέκονται στα πίσω τους πόδια να μην ξεπερνά τα 1,3 μέτρα, σε σύγκριση με τις γκρίζλι ή άλλα είδη αρκούδας που στην ίδια όρθια στάση φτάνουν τα 2,8 μέτρα!

Άλλοι ζωολογικοί κήποι της Κίνας καταγγέλλεται πως προσπαθούν να εμφανίσουν σκυλιά σαν λύκους ή αφρικανικές γάτες και πως… βάφουν γαϊδούρια για να μοιάζουν με ζέβρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Associated Press

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση