ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Τόκιο οι νυσταγμένοι μπορούν να κοιμηθούν κυριολεκτικά όρθιοι

Λέγεται Giraffepod και είναι μια κάθετη κάψουλα, σαν σύγχρονος τηλεφωνικός θάλαμος, που επιτρέπει στους νυσταγμένους να κάνουν έναν σύντομο ύπνο και μάλιστα... όρθιο

Μια καφετέρια στην περίοπτη συνοικία Χαρατζούκου του Τόκιο δεν προσφέρει στους πελάτες της μόνο υπηρεσίες καφέ και σνακ, αλλά και… σιέστας.

Λέγεται Giraffepod και είναι μια κάθετη κάψουλα, σαν σύγχρονος τηλεφωνικός θάλαμος, που επιτρέπει στους νυσταγμένους να κάνουν έναν σύντομο ύπνο και μάλιστα… όρθιο.

Η ονομασία του θαλάμου κάθε άλλο παρά τυχαία: «Κάθε μέρα οι καμηλοπαρδάλεις κοιμούνται περί τα είκοσι λεπτά όρθιες. Και αυτός ο χρόνος είναι ο ενδεδειγμένος για έναν υπνάκο. Γι’ αυτό και ονομάσαμε το κόνσεπτ Giraffenap, από τον τρόπο ξεκούρασης των καμηλοπαρδάλεων» εξηγεί ο Γιοσιχίτο Νοχάρα, μάνατζερ του εγχειρήματος Giraffenap.

Το συγκεκριμένο καφέ προσφέρει υπηρεσίες ύπνου από το 2017. Όμως, μόλις τώρα εισήγαγε την υπηρεσία τόσο σύντομου ύπνου.

«Αν ξαπλώσεις για να ξεκουραστείς, μπορείς εύκολα να κοιμηθείς και μία και δύο ώρες, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στον βραδινό ύπνο. Γι’ αυτό και προωθούμε την ιδέα του καθιστού ύπνου και τώρα, με το Giraffenap, του όρθιου ύπνου» λέει ο Τζίρο Τακαόκα, διευθυντής της εταιρείας που διαχειρίζεται την καφετέρια.

Παρότι ίσως ακούγεται τουλάχιστον άβολο να κοιμάται κανείς όρθιος, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και οι πρώτες εντυπώσεις αρκούντως θετικές.

Η καφετέρια χρεώνει την υπηρεσία της όρθιας σιέστας στις ειδικές κάψουλες 825 γεν (5.60 δολάρια) για τα είκοσι λεπτά.

Πηγή: SCMP

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ασία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση