ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το φουγάρο… Αίτνα πλημμυρίζει με καπνό τον ουρανό της Σικελίας

7η φορά τις τελευταίες 2 εβδομάδες που εκρήγνυται το ηφαίστειο

Kathimerini.gr

Για έβδομη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας, που τον τελευταίο καιρό είναι ιδιαιτέρως δραστήριο.

Πέρα από τις πλούσιες σε λάβα εικόνες των τελευταίων ημερών, κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ και βίντεο με τεχνική επιτάχυνσης εικόνας (time lapse) που δείχνει την έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σικελίας σε καπνό, θυμίζοντας… φουγάρο. Η σπάνια εικόνα του πυκνότατου καπνού, όπως φαίνεται από το Ραντάτσο, στη Σικελία, έκανε τον γύρο του κόσμου και αναρτήθηκε και από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Προέρχεται από την τελευταία του έκρηξη που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο.

Το ύψους 3.300 μέτρων ηφαίστειο άλλοτε δίνει τεράστιες ποσότητες θερμού αέρα με σωματίδια στην ατμόσφαιρα και άλλοτε γεμίζει τις πλαγιές του με λάβα, πέτρες και στάχτη. Οι γεωλόγοι στην Ιταλία αναφέρουν ότι η δραστηριότητα της Αίτνας από τις 16 Φεβρουαρίου είναι ασυνήθιστα έντονη με επτά εκρήξεις σε λιγότερο από 15 μέρες, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο πήδακας λάβας έφτασε τα 400 μέτρα ύψος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση