ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Persona non grata o Μαδούρο στο Περού

«Είναι μια σθεναρή απόφαση η οποία δεν υπόκειται σε αναθεώρηση», δηλωσε ο Περουβιανός ΥΠΕΞ Ποπολίσιο

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Περού Νέστορ Ποπολίσιο ξεκαθάρισε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο συνεχίζει να μην είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα ενόψει της Συνόδου της Αμερικής, την επόμενη εβδομάδα, επικυρώνοντας απόφαση που έλαβε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος τον περασμένο μήνα υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας μιας υπόθεσης διαφθοράς.

Στην πρώτη του ομιλία αφού ανέλαβε επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας των Άνδεων, ο Ποπολίσιο δήλωσε πως η απόφαση που έλαβε η Λίμα αντανακλά την άποψη δέκα και πλέον κρατών που θα πάρουν μέρος στη Σύνοδο, τα οποία ασκούν πίεση στο Καράκας και καλούν τον Μαδούρο να διοργανώσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.

Κατά τον Ποπολίσιο, ο Μαδούρο αρνείται να εισακούσει τις εκκλήσεις να προωθήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που «ακυρώνει και την παραμικρή έννοια της δημοκρατίας» και «εγείρει αξεπέραστο εμπόδιο για τη συμμετοχή του στη Σύνοδο της Αμερικής».

«Αυτή είναι μια σθεναρή απόφαση η οποία δεν υπόκειται σε αναθεώρηση», συμπλήρωσε ο Ποπολίσιο.

Ο Μαδούρο έχει δηλώσει ότι θα πάει ούτως ή άλλως στη Σύνοδο, παρά την απαγόρευση της συμμετοχής του από τη Λίμα, την οποία είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του κεντροδεξιού Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι τον Φεβρουάριο. Ο σοσιαλιστής Μαδούρο κατηγορεί τις κυβερνήσεις χωρών της περιοχής που πρόσκεινται στη δεξιά ότι συμμετέχουν σε αυτή που αποκαλεί συνωμοσία των ΗΠΑ με στόχο την ανατροπή του και τη λεηλασία των πετρελαϊκών πόρων της χώρας του.

Ο Κουτσίνσκι ήταν ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Μαδούρο, τον οποίο αποκαλούσε «δικτάτορα» και απαιτούσε να αποχωρήσει από την εξουσία.

Αλλά ήταν ο Κουτσίνσκι αυτός που αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα, εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς. Τον αντικατέστησε ο μέχρι εκείνη τη στιγμή αντιπρόεδρός του, ο Μαρτίν Βισκάρα. Ο νέος πρόεδρος της χώρας απέφυγε να πάρει θέση για τον Μαδούρο και τη συμμετοχή του στη σύνοδο την περασμένη εβδομάδα, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι θα άφηνε να χειριστεί το ζήτημα το υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«ΛΗΨΕΤΕ ΚΑΡΤΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΤΜ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΕΙΑ Μπορείτε να χαράξετε και να συνδεθείτε ...»
MARK DOROTHY  |  16:58

Εξοφλήθηκαν τα ακριβά δάνεια της κρίσης

«Get ATM Raw Card and Make it Complete You can hack and log on to ATMs without having to carry it Arms. ...»
MARK DOROTHY  |  16:53

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X