ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολλαπλοί ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά μήκος της χώρας

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν εκρήξεις στις βορειοανατολικές, νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν εκρήξεις στις βορειοανατολικές, νότιες και δυτικές περιοχές της χώρας το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια ενός νέου κύματος ρωσικών πυραύλων που έπληξαν την Ουκρανία.

Εκρήξεις ακούστηκαν στο Χάρκοβο, είπε ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης, Ιγκορ Τερεχόφ, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, καθώς και στην ημικατεχόμενη περιφέρεια της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Ιβάν Φεντόροφ, επίσης στην εφαρμογή.

Σύμφωνα με αναφορές μετά τις 5 το πρωί της Πέμπτης οι Ρώσοι εξαπέλυσαν τουλάχιστον 10 πυραυλικές επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές στο Χάρκοβο και στη γύρω περιοχή, στη βόρεια Ουκρανία. Στην πόλη σημειώνονται διακοπές στο ρεύμα, νερό, ενώ το μετρό λειτουργεί μόνο ως καταφύγιο.

Ο Βολοντίμιρ Τίμοσκο, επικεφαλής του Εθνικού Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή του Χαρκόβου, ανακοίνωσε στο Facebook ότι «το Χάρκοβο και τα προάστια του δέχθηκαν επίθεση σήμερα το πρωί. Προηγουμένως, οι κατακτητές έπληξαν με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα θύματα. Το μέγεθος της καταστροφής εξακριβώνεται».

Αλλά και στην περιοχή του Κιέβου, η ουκρανική αεράμυνα δούλευε εναντίον εχθρικών ντρόουν, σύμφωνα με όσα ανέφερε η περιφερειακή διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας σε ανάρτησή της.

«Εχει καταγραφεί η κίνηση των εχθρικών αεροσκαφών. Δυνάμεις αεράμυνας επιχειρούν στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η κήρυξη συναγερμού αεροπορικών βομβαρδισμών σε ολόκληρη την Ουκρανία, που οδήγησε και τους κατοίκους του Κιέβου σε καταφύγια, όπως τους σταθμούς του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Ο κυβερνήτης της δυτικής περιφέρειας του Λβιβ, Μαξίμ Κοζίτσκι, δήλωσε στο Telegram ότι η αεράμυνα λειτουργεί στην περιοχή.

Εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής υπέστησαν ζημιές στις περιοχές του Κιέβου, του Λβιβ και του Χαρκόβου, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας Γκερμάν Γκαλουστσένκο.

Υπήρξαν ακόμη αναφορές για εκρήξεις στην Οδησσό, στο Ρίβνε και στο Ιβάνο-Φρανκίβσκ, σε μια ασυνήθιστα εκτεταμένη αεροπορική επίθεση από ρωσικής πλευράς.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση