ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πομπέο: 274 εκ. δολάρια σε 64 χώρες για καταπολέμηση του ιού

Η νέα χρηματοδότηση βασίζεται πάνω σε δεκαετίες ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, ανέφερε ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο με γραπτή του δήλωση αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα διαθέσουν 274 εκ. δολάρια σε 64 χώρες που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν καλύτερα την πανδημία.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Μάικ Πομπέο

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει κινητοποιήσει τάχιστα πρωτοφανείς πόρους για να ανταποκριθεί στην πανδημία του κορωνοϊού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέσουν σχεδόν 274 εκ. δολάρια σε επείγουσες ενισχύσεις για την υγεία και την ανθρωπιστική βοήθεια. Μαζί με τον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, ο αμερικανικός λαός εξακολουθεί να ηγείται στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

Το σημερινό ποσό των 274 εκ. δολαρίων θα παράσχει πόρους σε 64 χώρες που παγκοσμίως βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν καλύτερα την πανδημία και θα δώσει την δυνατότητα στον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να βοηθήσει ορισμένους από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς στον κόσμο. Αυτές οι νέες δεσμεύσεις περιλαμβάνουν σχεδόν 100 εκ. δολάρια σε επείγουσα υγειονομική βοήθεια. Περιλαμβάνουν επίσης 110 εκ. δολάρια σε νέα διεθνή βοήθεια για καταστροφές, η οποία μαζί με την επείγουσα χρηματοδότησή μας για την υγεία θα διατεθούν σε 64 χώρες που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Είναι σημαντικό ότι η ανταπόκρισή μας προσθέτει 64 εκ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια προς την Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για να βοηθήσει στις προσπάθειες αντιμετώπισης πανδημίας για ορισμένους από τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς του κόσμου.

Η σημερινή νέα χρηματοδότηση βασίζεται πάνω σε δεκαετίες ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ στον τομέα της παγκόσμιας υγείας και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Από το 2009, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι χρηματοδότησαν γενναιόδωρα περισσότερα από 100 δισ. δολάρια σε υγειονομική βοήθεια και περίπου 70 δισ. δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια παγκοσμίως. Η χώρα μας εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος χορηγός στην υγεία και ανθρωπιστική βοήθεια τόσο για τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προσπάθειες όσο και για τις προσπάθειες ανάπτυξης δυνατοτήτων με τους εταίρους μας και για τις προσπάθειες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης ενόψει επαναλαμβανόμενων κρίσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χρηματοδότηση αυτή είναι μια αρχική επένδυση, πέρα από τη συνεχιζόμενη χρηματοδότηση που ήδη παρέχουμε σε πολυμερείς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η UNICEF. Εκτός από τις σημερινές επενδύσεις, στις 6 Μαρτίου, ο Πρόεδρος Trump υπέγραψε τον νόμο περί συμπληρωματικών πιστώσεων για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που περιλαμβάνει επιπλέον εξωτερική βοήθεια ύψους 1,3 δισ. δολαρίων για βοήθεια σε χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο για αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας. Με περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια σε δωρεές και βοήθεια από αμερικανικές επιχειρήσεις, ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις και το απίστευτο συνεχιζόμενο έργο υλοποίησης από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, έχουμε πραγματικά κινητοποιηθεί ως έθνος για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον θανατηφόρο ιό. Χαιρετίζουμε τις συνεχιζόμενες, χωρίς όρους συνεισφορές άλλων χορηγών για να ενισχυθούν περαιτέρω οι εξελισσόμενες παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Η ηγεσία μας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι ένα άλλο παράδειγμα του πώς η Αμερική - η κυβέρνησή μας, οι επιχειρήσεις και οι οργανώσεις μας, και ο λαός μας - εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστής στον κόσμο. Με τις υφιστάμενες χρηματοδοτήσεις, τις συμπληρωματικές χρηματοδοτήσεις, τον ιδιωτικό τομέα, ς και το γενναιόδωρο πνεύμα του αμερικανικού λαού, οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται - και θα συνεχίσουν να ηγούνται –στην προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτού του επικίνδυνου παθογόνου παράγοντα και της απειλής του για την παγκόσμια υγεία και ασφάλεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση