ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΟΥ: Αρνητικός στα διαβατήρια εμβολιασμού

«Υπάρχουν και τα ζητήματα περί διακρίσεων εναντίον των ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν το εμβόλιο για τον οποιοδήποτε λόγο», είπε η Μάργκαρετ Χάρις

ΠΗΓΗ: Reuters

Κατά της χρήσης των διαβατηρίων εμβολιασμού τάσσεται, προς το παρόν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εξαιτίας -όπως υποστηρίζει- της αβεβαιότητας σχετικά με το εάν ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του ιού, καθώς και των ανησυχιών περί ζητημάτων δικαιωμάτων και ισότητας.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Οργανισμού, Μάργκαρετ Χάρις, «εμείς λέμε σε αυτό το στάδιο ότι δεν θα θέλαμε να δούμε το διαβατήριο εμβολιασμού ως απαιτούμενο εισόδου ή εξόδου, επειδή δεν είμαστε σίγουροι σε αυτό το στάδιο ότι το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση».

«Υπάρχουν και τα ζητήματα περί διακρίσεων εναντίον των ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν το εμβόλιο για τον οποιοδήποτε λόγο», πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ αναμένει τώρα να επανεξετάσει τα εμβόλια COVID-19 της Κίνας Sinopharm και Sinovac για πιθανή χρήση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης γύρω στα τέλη Απριλίου, καθώς απαιτούνται περισσότερα δεδομένα, πρόσθεσε η Χάρις, σε ενημέρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση