ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠΟΥ: «Βαθιά ανησυχητικά» τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη

Όπως επισήμανε, εξακολουθεί να υπάρχει η πρόκληση της ανεπαρκούς παραγωγής εμβολίων καθώς και της περιορισμένης πρόσβασης και αποδοχής τους

Kathimerini.gr

Η αύξηση του ρυθμού μετάδοσης της Covid-19 στην Ευρώπη κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες χώρες, είναι στοιχεία «βαθιά ανησυχητικά», ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ανέφερε επίσης ότι 33 κράτη στην Ευρώπη καταγράφουν αύξηση μεγαλύτερη του 10% σε ό,τι αφορά τα κρούσματα 14ημέρου, ενώ τόνισε ότι πολλές χώρες αρχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία καθώς και με υψηλότερο αριθμό θανάτων από Covid.

Τόνισε μάλιστα ότι ένας παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων είναι η χαλάρωση των μέτρων δημόσιας Υγείας, ενώ άλλος παράγοντας είναι η αύξηση των μετακινήσεων στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου.

Όπως επισήμανε, εξακολουθεί να υπάρχει η πρόκληση της ανεπαρκούς παραγωγής εμβολίων καθώς και της περιορισμένης πρόσβασης και αποδοχής τους.

Σημείωσε παράλληλα ότι έχει μειωθεί ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ευρώπη κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, κάτι που χαρακτήρισε άκρως ανησυχητικό.

Επιπλέον, ανέφερε πως η αύξηση της παραγωγής εμβολίων, η ίση κατανομή των δόσεων και η προσπάθεια για αύξηση της αποδοχής και της ζήτησης για τα εμβόλια, είναι τρία θεμελιώδη και αναγκαία στοιχεία.

Τόνισε πως η βασική προτεραιότητα είναι η ίση κατανομή των εμβολίων.

Τέλος, σημείωσε πως η τρίτη δόση του εμβολίου δεν είναι πολυτέλεια και πως δεν πρέπει να στερούνται εμβόλια από ανθρώπους που περιμένουν ακόμη για να κάνουν την πρώτη δόση, αλλά –όπως είπε – είναι ένας τρόπος για να παραμείνουν ασφαλείς οι πλέον ευάλωτοι στον ιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση