ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: Χάρη στη Ρωσία θα έρθει η ειρήνη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε το αφήγημα που χρησιμοποιεί για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει στο ρωσικό κοινό την εισβολή του στην Ουκρανία

Kathimerini.gr

Σε μια τηλεοπτική συζήτηση με ένα 12χρονο κορίτσι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσίασε το αφήγημα που χρησιμοποιεί για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει στο ρωσικό κοινό την εισβολή του στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, o κ. Πούτιν συναντήθηκε σε μια μεγαλειώδη αίθουσα του Κρεμλίνου με νεαρούς συμμετέχοντες σε πρωτοβουλίες υπό την αιγίδα της κυβέρνησης που επικεντρώνονται στον εσωτερικό τουρισμό και άλλα θέματα. Μία από τις ομιλητές ήταν η 12χρονη Ντιάνα Κρασόβσκαγια, η οποία είπε ότι καταγόταν από την περιοχή Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας και αναγκάστηκε να καταφύγει στην Κριμαία εν μέσω του πολέμου που διεξήχθη από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές που ξεκίνησε το 2014.

Διάβασε ένα ποίημα που υπογράμμιζε την ιδέα – κοινή στις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πούτιν – ότι ο λαός της ανατολικής Ουκρανίας είναι πραγματικά Ρώσικός και οι στρατιωτικοί της Ρωσίας οι νόμιμοι υπερασπιστές τους. «Είμαι Ρωσίδα, είμαι περήφανη για τη Ρωσία και το σπίτι μου είναι εδώ», είπε.

Ο κ. Πούτιν είπε στην Κρασόβσκαγια ότι η «τραγωδία» στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς -όπου ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία διέπραττε μια «γενοκτονία» κατά των Ρωσόφωνων- «απλώς υποχρέωσε τη Ρωσία να ξεκινήσει αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση».

Σε αυτή την αφήγηση, που διοχετεύεται καθημερινά στα ρωσικά σπίτια μέσω της κρατικής τηλεόρασης, η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι μια επιχείρηση εγκαθίδρυσης της ειρήνης, όχι ένας επιθετικός πόλεμος.

«Είμαι σίγουρη ότι χάρη στη Ρωσία θα έρθει η ειρήνη», είπε η κ. Κρασόφσκαγια. «Έτσι θα είναι», της είπε ο κ. Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση