ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρώτη κοινοβουλευτική ήττα για Τζόνσον στο νομοσχέδιο του Brexit

Η τροπολογία εγκρίθηκε με ψήφους 270 υπέρ έναντι 229 κατά

ΠΗΓΗ: skai.gr

Την πρώτη ήττα της υπέστη η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, καθώς η Βουλή των Λόρδων υπερψήφισε τροπολογία που είχε κατατεθεί από τον λόρδο Όουτς των Φιλελεύθερων Δημοκρατών επί του νομοσχεδίου του Brexit.

Η τροπολογία προβλέπει τη χορήγηση αποδεικτικού εγγράφου στους Ευρωπαίους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που αποκτούν το καθεστώς του εγκατεστημένου κατοίκου, καθεστώς που τους εξασφαλίζει την παραμονή στη χώρα μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, καθώς και τα υπόλοιπα δικαιώματά τους.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τζόνσον, που έχει εγκριθεί αναλλοίωτο με πλειοψηφία 99 βουλευτών από τη Βουλή των Κοινοτήτων, ορίζει πως το μόνο αποδεικτικό στοιχείο του δικαιώματος διαμονής κάθε Ευρωπαίου πολίτη θα είναι ψηφιακό.

Ο λόρδος Όουτς τόνισε στην εισήγηση της τροπολογίας του ότι κάθε νόμιμος Ευρωπαίος κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου θα αντιμετωπίζει στο μέλλον τον κίνδυνο κάποιου τεχνικού προβλήματος στο ηλεκτρονικό σύστημα της κυβέρνησης ή κάποια βλάβη σε έναν υπολογιστή, κάτι που θα μπορούσε να του στερήσει είτε την είσοδο στη χώρα είτε την απόδειξη του δικαιώματος διαμονής και εργασίας σε μία συνέντευξη για δουλειά.

Η εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή των Λόρδων λαίδη Γουίλιαμς του Τράφορντ αντέτεινε ότι ένα έγγραφο θα μπορούσε «να χαθεί, να κλαπεί ή να αλλοιωθεί».

Η ανταπάντηση του λόρδου Όοουτς, που έπεισε τελικά τους συναδέλφους του, ήταν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η κυβέρνηση να μην εκδίδει τόσο ψηφιακή όσο και έγγραφη απόδειξη του καθεστώτος κάθε Ευρωπαίου κατοίκου.

Η τροπολογία εγκρίθηκε με ψήφους 270 υπέρ έναντι 229 κατά.

Παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι η τροπολογία θα απορριφθεί όταν το νομοσχέδιο επανέλθει στη Βουλή των Κοινοτήτων την προσεχή Τετάρτη πριν την οριστική έγκρισή του.

Την Τρίτη θα διεξαχθούν ψηφοφορίες και επί άλλων τροπολογιών της αντιπολίτευσης. Η τροπολογία που ορίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να δέχεται στο έδαφός του ανήλικους πρόσφυγες των οποίων η οικογένεια ζει ήδη στη χώρα, εκτιμάται ότι έχει πολλές πιθανότητες υπερψήφισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X