ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ραγδαία αύξηση του κορωνοϊού στη Γερμανία

Παρόλα αυτά η θνησιμότητα εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή, με 11 νεκρούς, ποσοστό 0,27%

ΚΥΠΕ

Τα 5.627 έφθασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού το βράδυ της Κυριακής στη Γερμανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, περίπου 1.500 περισσότερα μέσα σε ένα 24ωρο.

Παρόλα αυτά η θνησιμότητα εξακολουθεί να παραμένει χαμηλή, με 11 νεκρούς, ποσοστό 0,27%.

Το μεσημέρι της Κυριακής μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της Καγκελαρίου Μέρκελ και του Υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, αποφασίστηκε η Γερμανία να κλείσει τα σύνορα της με τρεις χώρες.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το πρωί στις 9.00 (τ.ω Κύπρου) η Γερμανία θα κλείσει τα σύνορα της με την Αυστρία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Αυτό όχι μόνο να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και επειδή στις περιοχές αυτών των συνόρων παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολίτες εκτός Γερμανίας να πηγαίνουν σε πόλεις κοντά στα σύνορα και να κάνουν μαζικές αγορές στα εκεί σούπερ μάρκετ, καθώς οι τιμές στη Γερμανία είναι χαμηλότερες.

Να σημειωθεί πως τα σύνορα της Γερμανίας είναι ήδη κλειστά με τη Δανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Το Σάββατο το βράδυ, οι αρχές του κρατιδίου του Βερολίνου αποφάσισαν να κλείσουν ξαφνικά όλα τα κλαμπ, μπυραρίες και μπαρ της γερμανικής πρωτεύουσας, Η σχετική απόφαση πάρθηκε καθώς εξακριβώθηκε πως 42 άτομα μολύνθηκαν σε ένα συγκεκριμένο κλαμπ του Βερολίνου.

Εξάλλου την Κυριακή, το γερμανικό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας Βελτ, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνηση του έκαναν μεγάλες χρηματικές προσφορές σε επιστήμονες γερμανικού ιδιωτικού ινστιτούτου, ώστε αυτοί να μεταβούν στις ΗΠΑ και να κατασκευάσουν εκεί εμβόλιο για το κορωνοϊό, για χρήση αποκλειστικά στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το ινστιτούτο Curevac που έχει έδρα την πόλη Τίπιγκεν.

Οι επιστήμονες του ινστιτούτου αυτού έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο στην έρευνα για το εμβόλια και βρίσκονται κοντά στην παρασκευή ενός πειραματικού, με το οποίο και αναμένεται να ξεκινήσουν κλινικές έρευνες σε ανθρώπους τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Coronavirus  |  Γαλλία  |  ΗΠΑ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση