ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Reuters: Διπλή επίθεση του Ισραήλ βαθιά μέσα στον Λίβανο

Νεκρά δύο μέλη της Χεζμπολάχ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τουλάχιστον δύο ταυτόχρονες ισραηλινές επιθέσεις έλαβαν χώρα κοντά στην πόλη Μπάαλμπεκ του Λιβάνου σήμερα Δευτέρα, όπως ανέφεραν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Πρόκειται για τον πρώτο βομβαρδισμό που λαμβάνει χώρα στον ανατολικό Λίβανο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις δύο λιβανικές πηγές, από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο μέλη της Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή «πλήττει τρομοκρατικούς στόχους της Χεζμπολάχ βαθιά μέσα στον Λίβανο», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ δεν υπήρξε κάποια άμεση δήλωση από την πλευρά του λιβανικού σιιτικού κινήματος.

Οι ισραηλινές επιθέσεις περιορίζονταν μέχρι σήμερα στα νότια σύνορα του Λιβάνου, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν επεκταθεί προς τον Βορρά. «Ο σημερινός βομβαρδισμός δείχνει μια διεύρυνση της εκστρατείας του Ισραήλ», αναφέρει μια πηγή ασφαλείας από τον Λίβανο.

Ο λιβανικός τηλεοπτικός σταθμός Al-Jadeed μετέδωσε πλάνα στα οποία φαινόταν καπνός πάνω από την περιοχή του Μπάαλμπεκ σήμερα, Δευτέρα.

Η ανατολική αυτή πόλη, η οποία βρίσκεται στην κοιλάδα Μπέκαα, είναι γνωστό ότι αποτελεί πολιτικό προπύργιο της Χεζμπολάχ, αλλά σε αυτήν βρίσκονται επίσης αρχαία ρωμαϊκά ερείπια, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντικό αγροτικό και συγκοινωνιακό κόμβο για τη χώρα.

Ισραήλ: «Αυξάνουμε την πίεση στη Χεζμπολάχ»

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ θα αυξήσουν την πίεση στη Χεζμπολάχ ως αντίποινα για τις καθημερινές επιθέσεις της στην περιοχή των συνόρων.

«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την ισχύ πυρός εναντίον της Χεζμπολάχ, η οποία αδυνατεί να βρει αντικαταστάτες για τους διοικητές της που εξαλείφουμε», είπε ο κ. Γκάλαντ απευθυνόμενος σε αξιωματικούς της βόρειας διοίκησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.

Πρόσθεσε πως οι σχεδιασμοί δεν θα επηρεαστούν ακόμη κι αν κηρυχθεί ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας. Η στρατιωτική πίεση στο σιιτικό ένοπλο κίνημα, που θεωρείται φίλα προσκείμενο στο Ιράν, θα κλιμακωθεί ωσότου «η Χεζμπολάχ να αποσυρθεί εντελώς» από τα σύνορα, είπε.

Από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, την 7η Οκτωβρίου, οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ είναι πρακτικά καθημερινές.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση